Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern en funcions presentarà el balanç del Pla de Cultura

31249
Fanny Tur, Consellera de Cultura en funcions, en una imatge d'arxiu. | dBalears/Arxiu

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears en funcions ha publicat una memòria vinculada a les accions desenvolupades en el marc del Pla de Cultura de les Illes Balears que es presentarà en la propera sessió del plenari del Consell de la Cultura, la setmana entrant. Segons han assenyalat, «pretén ser una eina d'anàlisi que permeti avaluar i donar visibilitat a debilitats i fortaleses en matèria de cultura i patrimoni».

La publicació aborda essencialment les actuacions plantejades a llarg termini. Entre d'altres, organismes de participació com el Consell de la Cultura; el desplegament, revisió i actualització permanent del pla estratègic de cultura; l'ampliació de recursos humans als equipaments culturals i l'aposta ferma per consolidar la xarxa d'infraestructures del Govern; l'augment de pressupost per a la cultura en general i per al teixit creatiu en particular; les primeres mesures contra la precarietat laboral del sector, o la creació i posada en marxa de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

Segons ha explicat l'Executiu, «el pressupost de cultura ha augmentat de forma progressiva i continua». «En tres anys, ha augmentat un 19,78%, al qual s'han d'afegir altres aportacions de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), Fundatur i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria que l'any 2019 van suposar prop de 5.000.000 d'euros. Aquest increment es va realitzar sobre la base de tres objectius principals: la millora de les infraestructures culturals, el suport al teixit cultural i l'aposta per programes d'educació i cultura», han explicat.

La memòria també destaca les moltes i diverses millores a les línies de suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB): entre les més rellevants, es troben la possibilitat d'avançament del pagament de subvencions i la incorporació de requisits laborals, socials, de gènere, de descentralització o mediambientals. També recull les noves línies i els augments de les dotacions en els programes d'ajuts.

Conclou la publicació amb la relació de les 10 normatives reguladores que han estat creades, modificades o actualitzades en els últims anys en matèria de cultura i de patrimoni.

La memòria, que es presentarà en el tercer plenari del Consell de la Cultura de les Illes Balears, es pot consultar en el següent enllaç, publicat al web de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i al del Pla de Cultura de les Illes Balears

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.