Setmanari d'informació local - 138 anys

Les entitats culturals consideren una equivocació la desaparició d'una conselleria específica de Cultura

31243

Diverses associacions de l'àmbit cultural de les Illes Balears s'han pronunciat contra la desaparició de la conselleria de Cultura de l'organigrama del futur Govern. L'Associació de Productores Audiovisuals de Balears (Apaib) i l'Associació de Cineastes de les Illes (Acib) han mostrat aquest divendres la seva «profunda preocupació» davant la desaparició de la Conselleria de Cultura que, a partir d'ara, presumiblement s'integrarà dins de la de Presidència.

Segons han considerat des d'Apaib en un comunicat, aquesta decisió és «impròpia d'un govern progressista» i, així mateix, fa «un pas enrere en les polítiques culturals».

En aquesta mateixa línia, Acib ha apuntat que «aquest desinterès per la cultura és més propi d'un govern conservador. Ens sorprèn, ens preocupa i ens decep», han afegit.

Amb tot, des de totes dues associacions han considerat que la cultura «no pot quedar relegada en un segon pla», per la qual cosa demanen als interlocutors especialitzats i al Govern que reconsiderin la seva decisió i avancen que desenvoluparan «accions immediates».

La Plataforma CREA ho considera una equivocació

La Plataforma CREA d’empreses productores culturals i creatives de les Illes Balears també ha reaccionat: «consideram una equivocació l’eliminació de la Conselleria de Cultura de l’organigrama de la CAIB».

També han dit que «tots els sectors culturals de les Illes són mereixedors del màxim impuls i consideració i que la millor manera és comptar amb una conselleria específica tal com ha succeït en la passada legislatura. A més a més tenint en compte que la Unió Europea considera els sectors culturals i el seu desenvolupament com a estratègics en les polítiques europees a mitja termini i com a motor econòmic i social; fet que fins ara havia estat compartit pel Govern de les Illes Balears, no entenem aquest canvi d’actuació».

CREA explica que «aquesta decisió dels grups polítics s’ha pres sense l’opinió dels diversos col·lectius d’empreses culturals de les Illes Balears» i demanen la reconsideració d’aquesta decisió i una reunió urgent amb la Presidenta Armengol, per tractar del tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.