Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort regularà el preu del lloguer a Palma amb l'exemple d'altres ciutats

31231

L'Ajuntament de Palma regularà durant aquesta legislatura el preu del lloguer a la ciutat després d'analitzar l'exemple d'altres ciutats on ja s'ha fet com, per exemple, Barcelona, Berlín o Nova York mitjançant una zonificació i un preu de referència i, així mateix, d'estudiar la normativa actual per a saber si és necessària alguna modificació.

Així ho ha explicat aquest divendres la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, en roda de premsa qui ha sostengut que és una «prioritat» per al Consistori incidir «d'una manera clara» en el preu, ja que des de 2013 fins aquest any s'ha augmentat el preu del lloguer en un 40 per cent a Palma. «Aquesta limitació es durà a terme perquè està inclòs en els acords de govern», ha assegurat.

«Les nostres principals línies de treball en aquesta legislatura són dignificar l'accés a l'habitatge, que es converteixi en el quart pilar, i incrementar l'habitatge accessible, del 0,7 per cent actual fins a un 15 per cent, que és la xifra recomanada perquè pugui influir dins del mercat», ha explicat Truyol.

En aquest sentit, la regidora ha explicat que Palma es troba davant «una situació dramàtica d'emergència habitacional perquè l'habitatge s'ha vinculat amb l'especulació d'una manera dràstica» i, en aquest sentit, ha alarmat que en el barri de Pere Garau, per exemple, la mitjana és que les famílies dediquin el 50 per cent de la seva renda a l'habitatge.

Observatori de l'habitatge

Amb tot, Truyol ha explicat que, a més de regular el lloguer, des del Consistori impulsaran un Observatori de l'habitatge per a analitzar «què passa a Palma i com s'ha arribat a aquesta situació tan problemàtica per a obtenir informació directa i senzilla» de la ciutat amb la qual poder prendre decisions.

«Ens ajudarà per a saber quines dinàmiques existeixen a Palma i establir una planificació amb l'objectiu girar-lo. També podrem tenir dades sobre les necessitats de les famílies, que han canviat en aquests temps, per a donar una resposta adaptada a la ciutat», ha explicat.

Així mateix, també ha insistit a «continuar treballant» per a restringir les «dinàmiques perverses del lloguer turístic» i, d'altra banda, optimitzar el parc d'habitatge existent i, fins i tot, noves promocions que puguin tenir cabuda.

Finalment, Truyol ha realçat la cooperació amb agents socials i econòmics per a impulsar la «corresponsabilitat amb solucions innovadores» i la cooperació també «interadministrativa» amb el Govern i el Govern d'una forma «estreta, ja que l'Ajuntament per si només no pot resoldre la problemàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.