Setmanari d'informació local - 138 anys

L'assemblea de MÉS per Mallorca decideix acceptar el pacte i entrar al Govern

31215

L'assemblea de MÉS per Mallorca ha decidit acceptar el pacte que els ha oferit el PSOE per formar govern amb el partit d'Armengol i Unides Podem.

L'assemblea ha debatut durant més de dues hores i, finalment la decisio sha posat a votació. L'opció d'acceptar el pacte ha obtingut 84 vots a favor, mentre que la de rebutjar-lo n'ha obtingut 51. També s'han registrat 16 abstencions.

El suport ha estat del 53% i suposa que Més accepta l’assumpció de dues conselleries i també l’opció de tenir un senador per designació autonòmica.

El repartiment del govern queda en 7 conselleries pel PSIB, dues per Més per Mallorca i dues per Unides Podem. Més assumirà les àrees de benestar social i medi ambient, mentre que Unides Podem gestionarà una conselleria associada a la vice-presidència del govern de Canvi Climàtic i diversificació de model productiu, on s’inclouria canvi climàtic i transició energètica, innovació i indústria, una conselleria d’agricultura, ramaderia, pesca i sobirania alimentària i una vice-conselleria de qualitat i memòria democràtica on s’inclouen transparència, participació i memòria democràtica.

Per la seva banda, el Consell de Coordinació de Podem també ha validat l’acord, però encara l’han d’aprovar els inscrits en una consulta que es farà els pròxims dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.