Setmanari d'informació local - 138 anys

Vicenç Thomàs, proclamat president del Parlament

31203

Vicenç Thomàs (PSIB) ha estat elegit nou president del Parlament de la X Legislatura, que s'inicia aquest dijous, hores després que PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem hagin arribat a un acord de governabilitat per als pròxims quatre anys.

Després d'una votació en la qual s'ha presentat la candidatura de Thomàs, la de Juan Manuel Lafuente (PP) i la de Jorge Campos (VOX) s'han registrat 32 vots a favor de Thomàs, 16 vots a favor de Lafuente, tres vots a favor de Campos, vuit en blanc i cap nul.

Després de l'elecció de Thomàs, s'ha procedit amb la resta de votacions de càrrecs de la Cambra. Així, la diputada d'Unides Podem, Gloria Santiago, ha estat elegida vicepresidenta de la Cambra amb 32 vots a favor.

En aquesta votació, el PP ha tornat a proposar a Lafuente, que ha obtingut 21 vots i ha estat elegit vicepresident segon del Parlament. Des de VOX s'ha proposat a Idoia Ribas, que ha aconseguit tres vots.

Com a secretària primera ha sortit triada Joana Aina Campomar (MÉS per Mallorca) i com a secretari segon Maxo Benalal. En el nou hemicicle, el PSIB té 19 escons, seguit del PP amb 16. Unides Podem en té sis; Cs, cinc; MÉS per Mallorca, quatre; El PI, tres i VOX, altres tres. MÉS per Menorca en té dos i Gent per Formentera-PSOE-EUIB, un.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.