Setmanari d'informació local - 138 anys

La Policia francesa «reté» Josu Ternera després de les pressions del govern espanyol

31197

Els jutges han ordenat la posada en llibertat sota control judicial de Josu Urrutikoetxea aquest dimecres matí, però segons s'ha conegut a última hora del mateix dimecres, agents de la DGSI s'han personat en la presó de la Santé per detenir-lo de nou, pel que sembla amb una euroordre.

Josu Urrutikoetxea, que va ser detingut el 16 de maig a la localitat de Sallanches, als Alps francesos, havia de quedar en llibertat abans de mitjanit després que el Tribunal d'Apel·lació de París, davant el qual ha comparegut aquest matí, hagi donat per bo el recurs contra el seu empresonament presentat per la defensa.

Al voltant de les 19.00, quan era a punt de ser alliberat, Urrutikoetxea ha estat traslladat a les oficines de la DGSI, on ha quedat retingut a partir d'una euroordre espanyola, segons ha confirmat Mediabask, que assenyala que serà el tribunal de París qui decideixi el procediment a seguir: ordre de detenció europea o sol·licitud d'extradició.

Segons l'agència Efe la seva situació concreta és de «retingut» i haurà de ser portat davant el jutge en un termini màxim de 48 hores. L'euroordre estaria referida una vegada més a l'atemptat contra la casa-caserna de la Guàrdia Civil de Saragossa que l'Audiència Nacional espanyola porta anys intentat imputar a Urrutikoetxea.
Després de conèixer-se la decisió judicial d'aquest matí, associacions com a AVT i Covite havien exigit al Govern francès que reconsideràs la decisió i a l'espanyol que pressionàs per a això.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.