Setmanari d'informació local - 138 anys

Maria Antònia Oliver: «És decebedor que els crims del franquisme no s'investiguin a Espanya»

31173

La presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, ha declarat aquest dimecres davant els Jutjats de Via Alemanya que «quan una víctima del franquisme mor sense justícia, les ferides es tanquen per a ella però s'obren per als seus néts».

Oliver ha fet aquestes declaracions amb motiu de la seva presència en aquests jutjats de Palma, pel fet que integrants de la seva associació i de Women's Link han acompanyat a Francisca Alomar Jaume i Tolita Riera Alomar, descendents de víctimes del franquisme, que han estat citades a declarar en el marc de la querella argentina contra els crims del franquisme.

Davant els mitjans de comunicació, Oliver ha explicat que Francisca Alomar «va ser la última persona que va veure a la mare embarassada en la presó». Aquesta li va dir: «Parteix que esper a un comissari de Palma perquè m'alliberi». Segons ha relatat, «l'endemà, es varen trobar les portes obertes de la seva casa, i no hi eren ni el seu pare ni la seva mare».

Per a Oliver, és «decebedor» que aquests crims no «s'investiguin a Espanya» i s'hagi de recórrer a la justícia argentina. Així, ha criticat que no «hi hagi hagut justícia transicional i s'hi ha hagi donat una transició sense justícia per a aquestes mates», alguna cosa que també ha qualificat de «dolorós».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.