Setmanari d'informació local - 138 anys

Les bases de MÉS rebutgen l'oferta del PSIB i, de moment, queden fora del Govern

31161

La militància de MÉS per Mallorca ha rebutjat aquest dimarts la proposta del PSIB per a entrar en el Govern de les Balears, després que el partit convoqués a la militància per a traslladar-los la proposta del PSIB que consisteix en gestionar dues conselleries i un càrrec unipersonal.

La reunió durà prop de 3 hores i ha comptà amb prop de 250 persones, de les quals 148 votaren contra la proposta del PSIB, 8 s'han abstengut i cap ha votat a favor. «La militància ha deixat clar que l'oferta que ens han ofert és insuficient», ha assenyalat la coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets.

Així mateix, segons Busquets, l'assemblea ha traslladat «tota la força» als negociadors del pacte de governabilitat en l'Executiu perquè «continuen negociant per un Govern plural i amb representativitat» de MÉS per Mallorca.

En la trobada, l'equip negociador ha explicat el desenvolupament de la negociació així com l'acord programàtic al qual PSIB, Podem i MÉS havien arribat, on encara queden punts pendents per pactar com el 'tot inclòs' o la garantia de drets lingüístics.

Des de MÉS han assenyalat que la proposta rebutjada ha estat la següent: «MÉS per Mallorca formarà part del Govenr gestionant dues conselleries, Medi Ambient i Serveis Socials, Esports i Joventut, d'un total de dotze i podrà triar entre senador/a autonòmic/a o presidència del Parlament d'aquesta legislatura».

Cal recordar que aquest mateix dilluns el representant de l'equip negociador de MÉS, Miquel Gallardo, ha assegurat que si no hi ha acord per a entrar en el Govern en relació a l'organigrama de l'Executiu i del marc programàtic a desenvolupar durant la legislatura 2019-2023, «tampoc hi haurà pacte d'investidura». «No ens veuríem lligats en cap sentit i seríem lliures», ha expressat.

Les negociacions entre MÉS, PSIB i Podem per a conformar un pacte de governabilitat es varen estancar aquest dilluns a causa del rebuig de Podem i dels ecosoberanistes a la proposta d'organigrama plantejada pel PSIB, que es tradueix en la gestió de dues conselleries cadascun a més d'un càrrec unipersonal que el PSIB va oferir als ecosoberanistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.