Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura cedeix per 20 anys documents de l'Arxiu del Regne de Mallorca a l'Ajuntament d'Eivissa

31135

La consellera de Cultura en funcions, Fanny Tur, ha presentat aquest dilluns la cessió a l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera per un període de 20 anys de diversos documents relacionats amb el compositor Baltasar Samper i l'historiador Isidor Macabich.

Segons ha informat el Consistori d'Eivissa, aquests documents formaven part fins ara del fons de l'Arxiu del Regne de Mallorca. Amb la cessió s'atén una sol·licitud de l'Ajuntament i la documentació està relacionada amb la composició de l'himne a La nostra Senyora de Santa María que va realitzar Samper i que es coneix amb el títol de 'Set segles fa'.

El primer document és una carta de 1935 en la qual Macabich agraeix al compositor la seva disposició a posar música a l'himne i li sol·licita que la partitura estigui llesta amb antelació i que pugui ser interpretada per un cor. Un altre document, també de 1935, és una altra carta d'agraïment de Macabich a Samper en la qual li sol·licita que es desplaci a Eivissa amb motiu de les festes d'agost.

Segons ha detallat l'Ajuntament, un altre document és la lletra de l'himne amb anotacions de Macabich i el quart, una partitura de Samper amb l'himne. El regidor de Cultura, Pep Tur, ha destacat que la donació permet continuar coneixent «cada vegada amb més profunditat» la figura de Macabich. La consellera ha explicat que es tracta d'un «fet històric», ja que és la primera vegada en la qual un fons documental adquirit pel Govern és cedit a un arxiu insular.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.