Setmanari d'informació local - 138 anys

L'enrocament del PSIB fa perillar la reedició del pacte d'esquerres

31133

Les negociacions entre MÉS, PSIB i Podem per a conformar un pacte de governabilitat s'han estancat aquest dilluns a causa de les propostes d'organigrama que el PSIB ha plantejat a MÉS i Podem, que es tradueix en la gestió de dues conselleries cadascun a més d'un càrrec unipersonal que el PSIB ha ofert als ecosobiranistes.

Així han informat per separat els representants dels equips negociadors Miquel Gallardo (MÉS), Pilar Costa (PSIB) i Mae de la Concha (Unides Podem) en declaracions per separat als mitjans. «Només podem fer una lectura davant aquesta oferta que és inacceptable, sembla que el PSIB prefereix que estiguem fora del Govern», ha assenyalat De la Concha.

En la mateixa línia s'ha expressat Gallardo, qui ha sostengut que les sensacions són «negatives i dolentes». «Davant l'oferta del PSIB, seríem més útils per a la ciutadania exercint una bona oposició», ha assenyalat Gallardo.

Des del PSIB mantenen que les negociacions «avancen i que cada partit ha de madurar» les propostes que estan «sobre la taula». Cal recordar que les Executives tant de Podem com de MÉS han mantengut aquest passat dilluns una reunió de la qual s'han aixecat davant la negativa del PSIB. Els ecosobiranistes plantegen aquest dimarts davant la seva assemblea els pactes i l'organigrama del futur Executiu.

«Oferta inacceptable»
La també secretària d'organització d'Unides Podem a les Balears ha titllat «d'inacceptable» l'oferta plantejada pel PSIB a la formació. Segons ha explicat De la Concha, el PSIB ha plantejat un Executiu de dotze conselleries, amb dos per a MÉS, dos per a Podem i vuit per al PSIB.

Les declaracions d'aquest dimarts en les files de Podem disten de l'expressat a finals de la setmana passada, quan expressaven una «voluntat fèrria» d'entrar en el futur Executiu i assenyalaven el PSIB com la formació que «havia de liderar» les negociacions.

MÉS manté l'exigència de tres conselleries

Segons els ecosoberanistas les sensacions són «negatives i una mica dolentes» davant les negociacions mantengudes aquest passat dilluns, en les quals el PSIB ha ofert a MÉS gestionar dues conselleries i un càrrec unipersonal.

«Continuam mantenint que tenir un Govern plural consideram que hem de gestionar tres conselleries», ha assenyalat Gallardo, qui ha reiterat que l'oferta del PSOE «no és suficient». «Amb la situació que planteja el partit socialista, seríem més útils per a la ciutadania exercint una bona oposició», ha afirmat Gallardo.

«Si no hi ha acord global, ens asseurem per a parlar de la investidura»

Des del PSIB han advertit que abans d'aquest dijous ha d'haver-hi un pacte entre els partits a causa de la sessió de constitució del Parlament, per la qual cosa «abans ha d'haver-hi un acord» relatiu a la configuració de la Mesa del Parlament, l'organigrama del Govern i el senador autonòmic de la Cambra balear.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.