Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem acusa MÉS i PSIB d'haver arribat a un «acord unilateral fora de la mesa de negociacions»

31015

L'equip de negociació de Podem a l'Ajuntament de Palma ha acusat aquest dijous a PSIB i MÉS d'haver arribat a un «acord unilateral fora de la mesa de negociacions», la qual cosa entenen com un gest de «deslleialtat política».

Des de Podem s'han mostrat sorpresos per la convocatòria d'una roda de premsa per part de PSIB i MÉS-Estimam Palma per a explicar els acords de govern a l'Ajuntament, després que es fes públic un principi d'acord entre aquestes dues formacions pel qual els ecosobiranistes gestionarien Model de Ciutat i una 'macroàrea' de Benestar Social.

«No entenem per què, sent tres partits en l'eix progressista, han arribat a un acord fora d'aquests espais de consens», han manifestat des de la formació, criticant els «contactes paral·lels» entre els seus socis.

Cal recordar que, havent tancat un acord programàtic entre PSIB, MÉS i Podem -forces que varen ostentar el govern municipal en la passada legislatura-, el repartiment d'àrees estava sent el principal escull per a poder culminar un pacte de governabilitat a Palma, pocs dies abans de la data límit per a la constitució del consistori.

El dimecres al matí estava prevista una nova reunió a tres bandes però, segons les fonts de Podem consultades, la convocatòria va ser anul·lada pel PSIB.

Consulta a les bases

Podem ha obert una consulta en la qual pregunta a les seves bases si estan d'acord que s'integrin en un govern amb PSIB i MÉS amb un «acord d'investidura que respecti la representativitat de Podem respecte als resultats obtenguts».

Des de la candidatura han volgut fer «una crida» a les bases perquè entenen que els resultats obtenguts el 26 de maig «són un mandat per a governar a la ciutat», i entenen que la presència de Podem és «imprescindible».

Amb tot, l'equip negociador esperarà als resultats de la consulta -que previsiblement estaran disponibles aquest divendres al migdia- per a contactar amb els socialistes amb l'objectiu «d'arribar a un acord raonable i proporcional als interessos de la ciutadania».




Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.