Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben una tortuga greument mutilada per plàstics davant Cala Mondragó

31005

Aquest passat dimecres la barca de Vigilància i Ajuda al Fondeig de la Conselleria de Medi Ambient va trobar un exemplar de tortuga babau Caretta caretta embullada amb una saca de material de construcció davant Cala Mondragó. Els fils de la saca li havien amputat greument una aleta i s'estaven embullant pel cap i per altra aleta.

Així ho ha lamentat aquest dijous la plataforma Salvem Portocolom a través de les xarxes socials: «Ploram, de pena, de ràbia, d'impotència». En aquest sentit han apuntat que el 80% dels plàstics que hi ha a la mar vénen de la terra (tirats als carrers, voreres de carreteres, torrents, etc, amb les pluges fortes són arrossegats a la mar).

Aquesta espècie de tortuga és la més comuna a la nostra mar. Crien sobretot a les platges de Grècia, i també a Turquia, Síria, Líbia i Tunísia, emigrant ajudades per les corrents per tot el Mediterrani, inclús en qualque cas fins al Carib.

És freqüent que quedin emmallades amb restes de xarxes, palangres, o altres plàstics, i que tenguin lesions internes per enviar-se hams de palangres o plàstics que confonen amb menjar, així com ferides per col·lisió amb embarcacions ràpides i talls per ses hèlix.

Des de la plataforma han alertat que en cas de trobar una tortuga ferida pujau-la a la barca, posau-la a l'ombra, coberta amb una tovallola banyada i no proveu de llevar-li hams o fils estrets. Cridau a l'112 Illes Balears i personal del Palma Aquarium la vendrà a recollir al port, com es va fer en aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.