Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB recull signatures per a demanar un lector públic de nivell de contaminació de la central de Maó

30991

El GOB ha iniciat una recollida de signatures per a exigir al Govern la instal·lació d'un lector públic que permeti que qualsevol ciutadà pugui consultar en temps real els nivells de contaminació de la central elèctrica de Maó.

«La ciutadania té dret a saber en cada moment el nivell de contaminació al qual està sotmesa», han subratllat en una nota en què també han recordat que ja s'ha comprovat anteriorment que el control del funcionament de la central és «molt millorable».

En concret, han assegurat que Endesa «va falsejar les dades d'abocament d'aigua amb clor al port durant molts anys, a més que el 2016, la central va funcionar durant set mesos sense mesuradors de contaminació».

Els ecologistes han apuntat que el Govern ha obert diversos expedients sancionadors per aquests incompliments, però han remarcat que «sempre ho ha fet després que el GOB detectés els problemes i els denunciés formalment».

«Entenem que és imprescindible poder ampliar les possibilitats de control ciutadà sobre la central elèctrica», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.