Setmanari d'informació local - 138 anys

Capturen més de 700 serps a les Pitiüses en quatre mesos

30935

Més de 700 serps han estat capturades a Eivissa i Formentera en quatre mesos, segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Per quarta temporada, la Conselleria va iniciar al març la campanya de captures d'ofidis a les Pitiüses que es prolongarà fins a octubre.

Aquesta es desenvolupa «amb normalitat» i compta amb el suport de particulars, Consells, la Federació de Caça i entitats locals. De fet, des que es va posar en marxa en 2016, la campanya de control d'ofidis ha representat «un èxit» quant al nombre de captures i eficàcia de les gàbies, que han demostrat ser un «bon mètode» per a reduir densitats, sent vàlides per a projectes de control massiu.

Per a l'Executiu, és l'actuació de control de fauna «més important», amb un miler de gàbies instal·lades en totes les Pitiüses.

370 captures a Eivissa

A Eivissa, les captures aconseguides des de març per l'equip del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Balears (Cofib) han estat 370, una xifra semblant a les 365 registrades en el mateix període de 2018.

A les 370 captures també s'han de sumar les aconseguides per la Federació Balear de Caça, que ha caçat diversos centenars de serps, i les dels particulars que autogestionen els paranys cedits pels ajuntaments, Consells i Govern.

Quant a les captures a Formentera, s'han arribat a 130, una xifra molt inferior respecte a les 337 de l'any passat en les mateixes dates. Segons el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat en funcions, Miquel Mir, «aquesta dada és un bon indicador que el treball que s'està fent és tot un èxit». De fet, Mir ha ressaltat que «a La Mola la població principal de serps invasores està fitada per paranys i els objectius no deixen de ser ambiciosos i se centren en l'erradicació definitiva de la població».

Des del Cofib han assegurat treballar per a millorar els protocols de captura de serps i implicar a tots els sectors possibles per a aconseguir unes Illes sense invasores. A més, des del Govern han agraït l'esforç dels agents de medi ambient, les cooperatives agrícoles i, sobretot, particulars que gestionen alguna de les més de 1.000 paranys que s'han repartit per les Pitiüses els últims quatre anys.

També han demanat a la població que disposi d'un parany en custòdia i no la tengui activada, que la retorni al lloc on la va aconseguir, ja que serà lliurada a un altre particular que l'hagi sol·licitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.