Setmanari d'informació local - 138 anys

Costes ordena el tancament del barracó de cala Torta per l'extinció de la concessió

30931

La Demarcació de Costes a les Balears ha ordenat el tancament de les instal·lacions del barracó de la platja de Cala Torta, en el municipi d'Artà, i estendre acta de reversió a l'Estat del domini públic ocupat.

Segons ha informat la delegació de Govern espanyol a les Balears, una vegada complert això s'acordaran amb l'ajuntament els terminis i les condicions per al desmantellament de les actuals instal·lacions.

L'actuació de la Demarcació de Costes es produeix per ordre de la resolució del passat 27 de maig de la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, que declara extingida la concessió que emparava aquest barracó i denega una sol·licitud de pròrroga extraordinària.

La resolució conclou que les persones sol·licitants no eren les seves titulars legítimes i la pròrroga s'havia sol·licitat fora de termini. La concessió del barracó de Cala Torta provenia d'una primera autorització a partir d'una Ordre Ministerial en 1968.

Va ser transferida en 1972 a un altre titular, que va morir en 2015. La concessió va finalitzar el 29 de juliol de 2018 en aplicació del Reglament General de Costes. Les persones que ara havien presentat la petició de pròrroga havien sol·licitat en 2015 la transmissió de la concessió del titular mort, aportant una escriptura de cessió de 2001. Aquesta transmissió va ser denegada el passat 30 d'abril de 2019 per part de la Demarcació de Costes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.