Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol diu que les negociacions «van molt bé» i que l'acord programàtic «està pràcticament tancat»

30929

La presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, ha sostengut aquest dimarts que les negociacions entre PSIB, Podem i MÉS per a formar el nou Executiu autonòmic «van molt bé» i ha insistit que l'acord programàtic «està pràcticament tancat».

«Primer l'important és establir un full de ruta amb les polítiques que volem fer, és el que interessa a la gent i és també important per al partit poder definir quines polítiques es duran a terme durant la legislatura, com vam fer en 2015 amb els 'Acords pel canvi», ha explicat en declaracions als mitjans la que també és secretària general del PSIB.

Segons ha explicat Armemgol, després de tancar l'acord programàtic començaran amb l'organigrama del nou Govern i, encara que no ha especificat quan serà, ha apuntat que les negociacions en Govern i Consells «són molt més lentes» que en els municipis, ja que aquests tenen com a data límit aquest dissabte.

«Els pactes municipals estan molt accelerats perquè el dissabte es constitueixen però en Govern i Consells seguim amb tranquil·litat i no tenc cap dubte que arribarà tot a bon port, com varen decidir els ciutadans», ha declarat.

Cal recordar que membres de la cúpula de PSIB, Podem i MÉS es varen reunir aquest dilluns en una trobada que va durar una mica més de tres hores i en la qual es varen acabar de perfilar els acords programàtics, que impliquen reclamar a l'estat una llei que empari la voluntat dels partits autonòmics respecte a l'establiment d'un topall als preus del lloguer.

«Necessitam una normativa que des de l'Estat ens empari per a dur a terme alguna cosa que els tres partits portàvem en el programa», varen informar fonts pròximes a la negociació. Concretament, es tracta de la voluntat d'establir un topall als preus del lloguer a les Balears, alguna cosa que, en cas de no tenir una llei estatal que ho empari, podria tenir dificultats per a dur-se a terme.

D'altra banda, des de MÉS varen explicar que les seves dues «línies vermelles» per a l'establiment d'un pacte s'han inclòs en la negociació. En concret, els ecosobiranistes apunten a un acord per a continuar reivindicant una millora en el finançament de les estructures de sanejament (que inclouria la nova depuradora de Palma) amb fons que siguin 100 per cent de l'estat.

Així mateix, els càrrecs de senador autonòmic i la presidència del Parlament, alguna cosa que des de MÉS reivindicaven per a partits diferents del PSOE, són temes que s'abordaran al final de les negociacions, encara que «sembla que hi ha una voluntat del PSOE perquè així sigui». D'altra banda, queden alguns temes pendents la redacció dels quals necessita «acabar de ser perfilada», com la regulació del tot inclòs o la regulació de la protecció institucional en el tema de la llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.