Setmanari d'informació local - 138 anys

Tres itineraris històrics per a conèixer els fets que han configurat la Palma actual

30915

L’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha editat un mapa d’història de la ciutat amb tres itineraris històrics per a donar a conèixer els fets històrics més destacats que han configurat la Palma actual i localitzar les empremtes que encara són presents a l’espai urbà. Tot això sota el paraigües de PalmaCreativa, amb l’objectiu de reforçar la percepció de la ciutat com a punt de trobada, confluència i memòria; un territori emocional que afavoreix la descoberta del nostre passat.

Aquesta iniciativa «pretén donar visibilitat a tot aquell patrimoni desconegut de la ciutat, obrir els ulls al visitant i al resident a la història de Palma a través dels espais i racons que n’han estat protagonistes», han explicat. Els mapes s’han editat en català, castellà, anglès i alemany i es podran trobar en paper a Can Oms, al Casal Solleric i a Can Balaguer i en versió digital a la web palmacultura.cat.

Rutes històriques per Palma

Els itineraris històrics presents al mapa són:

  • L’Antiguitat: Aquesta ruta comença al Fòrum Romà i recorre punts destacats de l’època romana a Palma, continua per diferents racons del recinte de l’Almudaina per acabar a les termes romanes excavades a l’interior de la Seu.
  • Des de la Madina Mayurqa fins al segle XVIII: Setze punts conformen aquest itinerari que s’inicia a l’arc que donava accés a les drassanes del valí de Mayurqa, a l’Hort del Rei. Continua pels Banys Àrabs fins a les Torres del Temple, per endinsar-se després al naixement del nou Regne de Mallorca a través de la Porta de Santa Margalida. Recorre punts emblemàtics com el Call Major, la casa natal de Ramon Llull, el Bordell Medieval, el Consell General dels Agermanats o el lloc on es produí l’assassinat d’en Berga, entre d’altres, per acabar al carrer de Baró de Pinopar, on el 1715 es produí la derrota de la Guerra de Successió.
  • Des del segle XVIII fins als nostres dies: Aquest itinerari arranca al Palau Reial, continua per la plaça de Quadrado, on es trobava la Reial Societat Econòmica Mallorquina d’Amics del País el 1778, i segueix recordant episodis històrics clau en la configuració de Palma en els segles XIX i XX.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.