Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca exigeix a Endesa més informació i planificació davant la situació actual de la central tèrmica

30905

Davant el nou episodi que va ocórrer dimarts 4 de juny, on un nou tall de subministrament elèctric va deixar més de 22.000 usuaris perjudicats i va tornar a posar de manifest la situació de precarietat energètica en la qual viu Menorca, des del Consell han exigit més informació sobre els fets ocorreguts i més planificació per a garantir el subministrament elèctric davant la precària situació elèctrica actual fins que el cable d’interconnexió amb Mallorca estigui enllestit.

Des del Consell de Menorca, conscients que durant els pròxims mesos de temporada alta la densitat demogràfica s’arriba gairebé a duplicar i l’activitat econòmica s’incrementa, s’ha estat en contacte permanent amb els responsables d’Endesa per tal d’intentar clarificar per què una vegada més s’ha produït un tall en el subministrament elèctric. A més, han exigit més mesures per a garantir la màxima cobertura elèctrica estable i de qualitat durant els pròxims mesos, així com també les màximes garanties de seguretat del servei, ambientals i per a la salut i el benestar de la població de l’illa.

Les converses mantengudes entre el Consell de Menorca i Endesa s’han formalitzat aquest dilluns, després d’haver-se tornat a produir diumenge un episodi d’emissió de fums, a través d’una carta que la presidenta en funcions del Consell, Susana Mora, ha enviat al Director General d’Endesa, Martí Ribas. En aquest escrit, han sol·licitat a Endesa la necessitat i obligatorietat que facin arribar a la institució insular informació sobre les causes i els efectes de l’avaria produïda el passat dimarts a la Central Tèrmica de Maó, així com també la justificació del perquè aquesta averia no ha estat possible preveure-la amb antelació i així poder-la evitar.

Finalment, també s’ha sol·licitat a Endesa que se'ls faci arribar la planificació que tenen prevista en qualsevol possible escenari que pugui fer perillar la garantia de subministrament elèctric a Menorca en termes de qualitat, estabilitat i seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.