Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IEB llança una línia de subvenció dedicada a comissaris i a l'organització de residències d'artistes

30891

La nova línia de subvencions de TalentIB, que convoca la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, incorpora el suport a l'organització de residències d'artistes i comissariats.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, poden participar en aquest circuit tots els espais culturals establerts a Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i la resta de territoris de parla catalana que, a part d'una programació expositiva i d'activitats artístiques de trajectòria reconeguda, disposin d'un programa públic de residències de recerca o de comissariat.

L'espai que duu a terme la residència d'artistes o de comissariat actua com a sol·licitant i beneficiari de la subvenció per a acollir comissaris de fora. Els comissaris poden ser tant residents de les Balears com de fora. En el cas dels comissaris residents a les Balears, la participació ha d'implicar mobilitat fora de la seva illa de residència.

En el cas dels comissaris de fora de les Balears, la residència s'ha de fer en un espai de les Balears i ha d'implicar la participació en un programa de visites a tallers d'artistes i equipaments expositius organitzat per l'espai que acull el comissari.

En cas de desenvolupar un projecte artístic, aquest ha d'estar relacionat amb un artista visual de les Balears. Els artistes visuals residents a les Illes Balears o naturals de l'arxipèlag que vulguin desenvolupar un projecte de creació fora de la seva illa, també es poden adherir a aquesta convocatòria per a sol·licitar la subvenció per a realitzar residències artístiques a una illa veïna -sempre que no es realitzi a la seva illa establerta com a residència habitual- i els territoris de parla catalana.

En el cas de les residències d'artistes, es poden comptabilitzar despeses derivades de manutenció del resident, transports d'obres o de persones i un màxim de 500 euros per producció d'obra, entre altres despeses. L'import de la subvenció oscil·la entre 750 i 2.000 euros.

En el cas de residències de comissariat per a comissaris de fora de les Balears, es poden incloure despeses de manutenció i transport. L'import de la subvenció oscil·la entre 750 i 2.500 euros. El termini per a presentar les sol·licituds està obert fins al 31 d'agost de 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.