Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix pluralitat institucional i més inversió ferroviària per a la formació de Govern

30857
Continuen les negociacions per mirar de formar un Govern d'esquerres. | dBalears/Arxiu

MÉS per Mallorca ha confirmat aquest dissabte que ha explicat a la resta de socis -en referència a Unides Podem i PSIB-PSOE- les mesures que MÉS proposa per a la formació de Govern, que es basen al voltant de mesures de finançament per a la construcció de la nova depuradora de Palma, noves infraestructures ferroviàries i pluralitat institucional, entre altres temes.

Segons ha informat el membre de l'Executiva i director de comunicació de la campanya de la formació, Miquel Gallardo, MÉS es troba ara a l'espera de «rebre resposta» per a veure si finalment es comencen les negociacions per a formar Govern.

Gallardo ha explicat que les mesures es basarien entorn de tres eixos: reivindicacions en l'àmbit estatal, reivindicacions autonòmiques i pluralitat institucional.

En concret, i respecte a les reivindicacions en l'àmbit estatal, els ecosobiranistes demanen que «si Balears és la tercera comunitat que més aporta a l'Estat espanyol, sigui també la tercera comunitat que rebi més fons».

«En el tema de les depuradores, per exemple, el Govern de Sánchez va paralitzar una inversió de més de deu milions d'euros per a un projecte que no s'ha pogut dur a terme», ha explicat el director de comunicació, en referència a la construcció de la nova depuradora de Palma. Per això, des de MÉS demanen que es desbloquegi aquesta inversió perquè el projecte de la nova construcció de la depuradora es pugui dur a terme.

Respecte a les reivindicacions en l'àmbit autonòmic, des de MÉS apunten que «la llista és llarga», però que, bàsicament, les mesures dels ecosobiranistes passen per eliminar el pla sectorial d'autovies i rondes, a més d'exigir un «conveni ferroviari decent».

«En l'últim REB hi ha una clàusula que preveu la inversió de 100 milions d'euros en infraestructura ferroviària un termini de deu anys», fet que suposaria una inversió de 10 milions de mitjana a l'any i amb els quals MÉS aposta per la construcció ferroviària del tren de Llevant o connectar els municipis d'Alcúdia amb Palma, per exemple.

Finalment, i respecte a la pluralitat institucional, MÉS demana que dues dels cinc càrrecs institucionals siguin cedits a altres formacions. «Si sembla que és clar que la presidència del Govern, del Consell de Mallorca i de la batlia de Palma siguin per al PSOE, la nostra formació demana que la presidència del Parlament i el càrrec de senador autonòmic siguin cedits a altres formacions», ha conclòs Gallardo.

Cal recordar que PSIB-PSOE, MÉS i Unides Podemos estudiaran aquest cap de setmana un document programàtic de cara a un nou pacte per a formar Govern i, si aquest text rep el vistiplau de tots els interlocutors, començaran a parlar de l'organigrama de l'Executiu a partir del dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.