Setmanari d'informació local - 138 anys

'Anticapitalistes' critica Podem i aposta pel municipalisme de base

30849
Anticapitalistes de les Illes Balears han fet el seu balanç de les eleccions del 26M. | dBalears/Arxiu

Anticapitalistes de les Illes Balears ha fet aquest divendres el seu balanç dels comicis del 26M i ha proposat un seguit de propostes per reivindicar el poder popular de cara al nou escenari polític que s'obre.

La formació, en aquest sentit, ha destacat que el 26M «ha refermat l'hegemonia del PSIB d'Armengol». Que permetrà que «per primera vegada a Balears, un teòric Pacte de Progrés té possibilitat de reeditar-se, encara amb un programa sense concretar i amb una excessiva visibilitat de la clàssica pugna pels càrrecs».

La formació política s'ha mostrat crítica amb la direcció de Podem i ha assegurat que «amb la desaparició d'una oposició institucional a l'statu quo, la recomposició de l'alternativa social i política passa a estar en mans dels moviments socials i dels grups polítics que volen una alternativa feminista i ecologista al sistema, com ara el nostre i les alternatives municipalistes».

Des d'Anticapitalistes Illes Balears entenen que «és en la confluència social i política a on hem de seguir treballant per a construir a les nostres illes una eina política i social plebea i republicana, alternativa al capitalisme depredador, sobre la base de programes d'acció que vagin condicionant el dia a dia de la vida pública i que a mitjà termini defineixin un futur diferent per a aquesta terra i la seva gent».

Des d'aquest punt de vista, donen suport a l'enfortiment, expansió i coordinació d'una «xarxa municipalista, de la qual ja s'han fet les primeres passes per part de candidatures d'unitat popular en diferents municipis de les Balears». «Entenem que, més enllà del 26M, hi ha un gran potencial per al municipalisme anticapitalista i que seran instruments de primer ordre per a l'arrelament i enfortiment de les lluites socials i la participació popular. El feminisme, l'ecologisme i el sindicalisme són també eixos fonamentals que cal donar suport i expandir».

«Fa cinc anys, Anticapitalistes col·laboràrem activament en l'elaboració del manifest 'Moure fitxa', text fundacional de Podem, una programa molt avançat que feia una crida al treball col·lectiu per lluitar pels drets de la majoria social. Malauradament, hi ha qui ha preferit enrocar-se i assegurar les seves pròpies posicions, deixant fora del joc als peons i les seves demandes, amb la pèrdua de la centralitat del tauler i l'esgotament del passat cicle polític», han assegurat.

Anticapitalistes IB «no som gent fidel i sotmesa a cap posició d'enroc des de dalt, justament perquè som lleials als peons i al projecte fundacional col·lectiu que va il·lusionar, va sacsejar el tauler polític i que, en essència i amb més urgència si és possible, segueix marcant la necessitat d'emancipació popular present i futura», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.