Setmanari d'informació local - 138 anys

En marxa un crowfounding per finançar un documental sobre el productor musical Mario Pacheco

30795

El proper dilluns 10 de juny surt a la llum el teaser del documental Revelando a Mario, una mirada íntima a la vida icònica de Mario Pacheco, fotògraf i productor que va impulsar el nou flamenc i la world music. Nedant sempre a contra corrent de tendències, Pacheco va editar àlbums avui imprescindibles de Ketama, Golpes Bajos, Pata Negra, Martirio o Ray Heredia, a través del seu segell discogràfic Nuevos Medios, responsable també de la distribució a Espanya per primera vegada de bandes internacionals de la talla de New Order i The Smiths.

El documental, produït per Mallorca Video, es troba en procés de gravació i té prevista l'estrena a principis de 2020. Gràcies als testimonis dels que el varen conèixer i varen treballar al seu costat, es revelarà el vessant més personal d'un productor que apostava pel llançament de nous artistes i que va donar veu a la brillant escena de joves flamencs de l'època. La pel·lícula mostrarà també la seva estreta relació amb Mallorca, on va residir gran part de la seva vida i on el pintor Joan Miró va crear el logotip per a la companyia Nuevos Medios.

El film abordarà una altra de les facetes destacades de Mario: la fotografia. Seves són les famoses instantànies de Jimi Hendrix a Isla de Wight o la portada de La leyenda del tiempo de Camarón, dos exemples que il·lustren la capacitat del protagonista de narrar històries de llocs i personatges amb la seva rolleiflex.

Coincidint amb l'estrena del teaser, es dóna el tret de sortida a una campanya de crowdfunding que té l'objectiu de recaptar 10.000 euros. El finançament servirà per costejar les últimes gravacions i revelar els més de 20.000 negatius de fotografies inèdites de Mario, que suposen un retrat social de les dècades dels 70, 80 i 90.

Les recompenses per als mecenes estaran habilitades al web de Verkami fins al 19 de juliol i van des de l'agraïment als crèdits fins el vinil de la banda sonora del documental o fotografies inèdites de la sessió realitzada per Mario Pacheco en l'enregistrament de "La leyenda del tiempo" de Camarón.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.