Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago proposa la presidència de Govern, Consell i Cort per al PSIB, i la del Parlament i el senador per a MÉS i Podem

30787

La número dos a les llistes de MÉS per Mallorca al Parlament, Fina Santiago, ha proposat, dins de les seves demandes inicials de cara a arribar a un possible acord de governabilitat, que la presidència del Govern, la del Consell i la batlia de Palma siguin per al PSIB i que la presidència del Parlament i el senador per a MÉS i Podem. Una representació que li sembla «equilibrada i raonable».

En una publicació al seu compte oficial de Facebook, Santiago ha assenyalat, a més, que els òrgans col·legiats dels governs també han d'estar «equilibrats» i diu que, tot i que el PSIB necessita els vots de MÉS per a «configurar governs de pluralitat que tan bon resultats electorats li ha donat», fins ara «sembla que es limita a convidar-nos a participar, no a obrir una negociació».

En qualsevol cas, hi hagi acord o no hi hagi acord, Santiago ha assenyalat que MÉS garantirà la investidura dels presidents dels tres governs (Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern).

Tancar i signar les reivindicacions a Madrid
D'altra banda, ha demanat al PSIB que «es tanquin i se signin» les reivindicacions dirigides a Madrid que es faran durant aquesta legislatura a causa que «no tenen la garantia» que aquesta legislatura el PSIB-PSOE sigui reivindicatiu, en governar el PSOE a nivell estatal.

Santiago ha demanat també que s'arribin a acords marc «clars» en determinats aspectes autonòmics. «La principal dificultat és que el PSIB renunciï a fer el segon cinturó», ha dit per després afegir que tenen «l'experiència de la carretera Llucmajor-Campos». Tal com ha dit, en aquesta obra «els acords varen quedar redactats de manera molt ambigua» i cada partit va interpretar de manera diferent el que volia dir «desdoblament».

Segons ha reivindicat, «el treball de MÉS va ser reduir al màxim possible els metres de la carretera i el seu impacte». «He tengut amics i coneguts que no han votat MÉS per culpa de la carretera, però varen votar a PSIB o Podem, que són tant o més responsables de la carretera com ho és MÉS, tot i que molts dirigents i militants hàgim dit que va ser un error polític», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.