Setmanari d'informació local - 138 anys

Un moviment per acabar amb les tones de residus que deixa la celebració de la Nit de Sant Joan

30779

El diumenge 23 de juny, a partir de les 18 h, tendrà lloc a la Platja del Portitxol, Palma, l'esdeveniment anual Nit de Sant Joan #residuzero.

Aquest és el quart any que es duu a terme i el seu objectiu és eliminar la generació de residus a les platges durant la nit de Sant Joan, i ajudar a prendre consciència que es poden fer esdeveniments i celebracions prenent acció i sense generar residus. Les organitzacions Es Racó de ses Ideesi Save the Med Foundation uneixen forces per seguir celebrant la Nit de Sant Joan #residuzero.

Després de les edicions anteriors, s'ha aconseguit una reducció de plàstics d'un sol ús a les platges de Palma d'unes 18 tones. «Veure els bons resultats és una motivació per seguir mantenint les accions», han explicat.

Aquesta iniciativa convida tothom a acudir a la platja amb els seus propis tassons, coberts i senalles o bosses reutilitzables, i a evitar les bosses de plàstic, les begudes envasades en plàstic, els productes d'un sol ús així com a no deixar llosques de cigarrets ni restes d'espelmes, amb l'objectiu de deixar la platja neta.

Una suma de diversos voluntaris s'ha afegit a l'organització de l'esdeveniment i estan realitzant els preparatius, la decoració, els tallers, etc. «I col·laboradors com Begudes Puig, Sabores de Sandra o Banderas Azules ens donen força i ens ajuden a aconseguir l'objectiu», han remarcat.

Durant l'esdeveniment, hi haurà també voluntaris que facilitaran informació als assistents. L'equip de Ràdio Tortuga emetrà un programa de ràdio en directe que transmetrà els detalls. S'entregaran també tassons i cendrers reutilitzables a aquelles persones que acudeixin a la platja sense ells. «Durant tota l’horabaixa s'aniran impartint diferents tallers d’ upcycling, mandales, txi-kung i estiraments a la platja, i sortejos de sopars i articles reutilitzables entre aquells que es fotografiïn al photocall #residuzero. Tot l'esdeveniment està enfocat tant per a adults com per a nins».

La idea inicial apunta a replicar aquesta acció a totes les platges de Mallorca perquè aquesta nit «no quedi en un simple esdeveniment que contamina i embruta el nostre entorn».

A la web www.nitdesantjoanresiduzero.org es pot trobar una guia pràctica, eines i consells per a viure l'esdeveniment d'una manera senzilla i divertida a qualsevol platja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.