Setmanari d'informació local - 138 anys

Rafa Nadal amb el Roland Garros al punt de mira

30751

Rafa Nadal està barallant per conquistar el que seria el seu dosè títol de Roland Garros. Nadal és l'amo i senyor del torneig francès des que ho guanyés per primera vegada amb 19 anys en 2005.

El torneig de Roland Garros deu el seu nom a un aviador francès que va morir en combat en la I Guerra Mundial. És el segon dels tornejos de Gran eslam, posterior a l'Obert d'Austràlia i anterior a Wimbledon i a l'Obert dels Estats Units. La final es disputa en la pista Philippe Chatrier, amb capacitat per a acollir a uns 15.000 espectadors. En 2020 la principal pista de Roland Garros estrenarà el seu nou sostre retràctil, millora que evitarà haver de suspendre els partits, encara que refermi la pluja. Per a 2021 s'espera que es puguin disputar trobades nocturnes. Altres pistes importants de Roland Garros, són la Suzanne Lenglen i la Simonne Mathieu.

La Federació Francesa de Tennis va establir la paritat de premis per a les categories masculina i femenina a partir de l'any 2007. Els guanyadors del torneig individual reben un premi de 2,2 milions. Els finalistes aconsegueixen la xifra de 1,12 milions. Els semifinalistes s'embutxaquen una quantitat de 560.000 euros.

Particularitats de la terra batuda


Les pistes de terra batuda estan fetes de pols de maó d'argila cuita a temperatures que oscil·len entre els 750 i els 950 graus centígrads. Aquesta superfície fa que la pilota boti més lent i que agafi més altura. Per aquest motiu, els partits sobre terra batuda solen ser més llargs. El tipus de pot també obliga els tennistes a deixar anar cops més profunds, ja que, en impactar sobre l'argila, la bola es frena més que en altres superfícies en les quals la pilota surt disparada.

La terra batuda afavoreix el joc des del fons de la pista. Els partits són més tàctics i augmenten els intercanvis de cops. Hi ha molt de desplaçament lateral dels jugadors que han de saber lliscar-se per a arribar bé a les boles i copejar amb precisió. Els cops liftados i amb efecte són molt habituals en aquest tipus de superfície. Un tipus de cop en el qual la col·locació preval per sobre de la potència.

El camí de Nadal cap al seu dosè Roland Garros


Aquesta guia d'apostes de Roland Garros serveix d'ajuda per a saber qui seran els rivals de Nadal en el seu camí cap a una nova Copa de Mosqueters. En quarts de final el manacoríjugarà enfront de Kei Nishikori. Rafa i el japonès s'han enfrontat en 12 ocasions, amb un balanç de 10-2 favorable al balear. Sobre l'argila els números són més demolidors: 8 victòries per a Nadal en d'altres partits.

Si tots els pronòstics es compleixen, Rafa jugaria una hipotètica semifinal davant Roger Federer, el que tants anys ha estat el seu arxienemic i un dels millors tennistes de la història. Federer és, amb 20 títols, el jugador que més tornejos de Gran eslam ha guanyat en la història del tennis mundial.

Els pronòstics donen com a finalista a Novak Djokovic, encara que el serbi deurà primer donar compte d'Alexander Zverev, el jugador més prometedor de l'actualitat, que no li ho posarà fàcil. En semifinals es mesurarà, presumiblement, a Dominic Thiem, un dels millors tennistes en terra batuda del circuit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.