Setmanari d'informació local - 138 anys

El curs 2019/20 comptarà amb 375 professors més a les Balears

30747

La Conselleria d’Educació i Universitat ha presentat aquest dimecres a la Mesa Sectorial els criteris per a la confecció d’unitats i de la quota de professorat als centres docents públics d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments de Persones Adultes i de règim especial que s’aplicaran el curs 2019/20.

Es mantenen els criteris del curs anterior, l’aplicació de les quals suposaran una nova millora de l’ensenyament públic a les Illes Balears. En aquest sentit, es preveu que s’incorporin 375 professors més el proper curs 2019/20, la qual cosa suposarà que des d’inici de la legislatura anterior s’hauran incorporat als centres educatius de les Balears gairebé mil cinc-cents docents.

Algunes de les mesures més destacades d’aplicació el proper curs 2019/20 als centres públics de les Balears són les següents:

  • S’incrementa la dotació de professorat dels centres públics d’ensenyament no universitari en 375 nous professors.
  • Es creen més de 70 nous grups d’ESO, FP i Batxillerat per atendre necessitats d’escolarització i millorar l’oferta d’ensenyaments postobligatoris.
  • S’inicia el procés de millora de la jornada lectiva del professorat d’educació secundària i educació primària dels centres públics. Es calcularà la quota de professorat dels centres de secundària a partir de 18.75 hores i a primària es començaran a donar dues hores per unitat a cada centre de manera progressiva, iniciant-se aquest procés amb els Centres d’Atenció Preferent. Això suposarà més de 100 professors.
  • S’augmenta en 18 professionals la dotació dels Equips d’Atenció Primerenca per donar compliment als compromisos adquirits per a l’escolarització 0-3.
  • S’implanten nous cicles d’FP i ensenyaments oficials d’idiomes a l’Institut d’Ensenyaments a Distància de les Illes Balears (IEDIB).
  • Es crea l’Equip Específic de Tecnologies de l’Aprenentatge i la Comunicació, per a l’impuls de les tecnologies i la robòtica als centres educatius.
  • Increment de la dotació de professorat per al Programa d’Acolliment Lingüístic i Cultural (PALIC) per a alumnat nouvingut. En total s’incorporaran 31 professors a l’educació secundària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.