Setmanari d'informació local - 138 anys

Com afrontar despeses inesperades

30743

A tots ens passa alguna vegada a la vida, just quan menys diners tenim disponibles es trenca alguna cosa tremendament necessària per a les nostres vides. Quan no és el cotxe, és la rentadora o la nevera i és clar arriba el moment que vas amb l'aigua al coll i no pots fer front a aquesta dispesa totalment inesperada.

Com per tot hi ha solució en la vida et volem comentar maneres de fer front a aquestes despeses inesperades sense perdre gaire cabell ni deixar de menjar. El més important de tot és mantenir la calma per trobar la solució més adequada.

7 Maneres d'afrontar despeses inesperades


1. Parla amb el teu banc

Alguns bancs ofereixen una petita quantitat de diners però fer front els descobriments ocasionals que pot tenir un client. Si parles amb ells, potser pots deixar de pagar una cosa per pagar-ne aquest imprevist que t'ha sorgit de sobte. Saber jugar amb els diners és tan important com tenir-los.

2. Demana un microcrèdit

Avui en dia existeixen cercadors tipus Moneybanker on pots buscar empreses que ofereixen microcrèdits. Aquests són fàcils de demanar (en quasi tots només et demana el DNI) i si és una quantitat petita no trigaràs gaire a tornar-lo.

3. Demanar diners als teus pares o germans

Si sé que fa molta vergonya i angoixa demanar diners a amics o familiars. Però de vegades no hi ha altra solució per a tirar endavant. Si tens una bona relació amb els teus pares, pregunta-li primer a ells, segur que t'ajudaran en tot el que puguin.

4. Guardiola per a emergències

Ara mateix potser estàs buscant la solució a aquesta despesa inesperada perquè no ho havies pensat abans. És fàcil que qualsevol dia s'espatlli el cotxe y hagis d'arreglar-lo si o si per poder anar a treballar. La millor solució és l'anticipació, així que si t'ho pots permetre guarda uns diners per a situacions com aquestes, oblidat que tens aquests diners, solament ho agafaràs en cas de no tenir cap altra solució.

5. Acudeix al teu segur de llar

Moltes vegades no sabem el que tenim y no ho aprofitem. Si tens un segur de llar i s'ha trencat el televisor, la rentadora o la caldera potser tens un servei tècnic inclòs al segur que no estàs aprofitant. Truca a l'asseguradora i pregunta-hi, el no ja ho tens.

6. Finançament

Si has de comprar una nova nevera però no disposes dels diners suficients, el millor que pots fer és finançar-la. Moltes tendes d'electrodomèstics disposen de plans sense interessos per a poder pagar en els terminis que vulguis. A més, si més endavant et va millor econòmicament, pots liquidar el que et quedi de cop.

7. Redueix les despeses

Potser si li dones una volta i treus una mica d'aquí i una mica d'allà podràs gestionar millor els teus diners i fer front a allò que semblava impossible de pagar actualment. Si fem una ollada a les despeses mensuals, potser hi trobarem una manera de reduir-les i aconseguir els diners que et falten.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.