Setmanari d'informació local - 138 anys

Les empreses de les Pitiüses que utilitzin manco plàstics tendran més estrelles

30729

Prop de 90 empreses de les Pitiüses han mostrat interès a aconseguir la certificació presentada per l'entitat 'Eivissa i Formentera Sense Plàstic' per a aconseguir a les Illes la reducció d'aquest material.

Eivissa i Formentera sense Plàstic ha presentat aquest dimarts aquesta certificació per a empreses turístiques de les Pitiüses amb l'objectiu que les Illes estiguin lliures de plàstics el 2023. Per a aconseguir el certificat, les empreses hauran d'eliminar tres productes de plàstic d'un sol ús durant el primer any i crear un compromís a cinc anys per a la seva eliminació total.

Segons han explicat, com més articles d'un sol ús fabricats amb aquest material puguin eliminar les empreses, aquestes seran premiades amb més estrelles, ja que el lema de la iniciativa és 'Ja tens la teva estrella'. Des de l'entitat han assegurat que la resposta que estan aconseguint «és molt positiva» posat que 33 empreses «icòniques» d'Eivissa i prop de 50 de Formentera ja han mostrat interès a aconseguir el document.

Entre els seus objectius, també han avançat que volen eliminar les botelles de plàstic o promoure la instal·lació de fonts d'aigua. «És molt urgent canviar els hàbits», han afegit, destacant que «hi ha més consciència».

Des d''Eivissa i Formentera sense Plàstic' han explicat a més que les costes de les Pitiüses reben nombroses restes procedents d'altres països i, així, amb les campanyes de neteja de microplàstics a les platges dutes a terme a l'hivern s'haurien pogut retirar fins a cinc tones d'aquests residus. «El primer assoliment és que s'ha augmentat la conscienciació i que a la gent li encanta ajudar», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.