Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB denuncia que la Conselleria d'Educació «força a fer formació privada de pagament»

30725

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que «l'oferta insuficient de formació permanent de la Conselleria d'Educació força els docents de l'ensenyament públic a pagar els cursos de determinats sindicats».

Des del 7 de maig la Conselleria només ha tret dos cursos de formació permanent, un a Manacor i un a Palma, i a hores d'ara només hi ha inscripció oberta per a un curs de música i els d'anglès d'EOI. N'hi ha quatre més de FP però són per a setembre. Així ho ha explicat la UOB.

En canvi, a mitjans de maig hi havia 27 cursets amb inscripció oberta dels sindicats que ofereixen formació (16 ANPE, 6 STEI i 5 CCOO), i ara mateix ANPE te 31 cursos en marxa i CCOO n'ha obert un el juny. «En conseqüència, tothom que vol fer formació els mesos de maig i juny es veu forçat a pagar els cursos dels sindicats, que s’omplen les butxaques aprofitant-se d'aquesta situació perversa amb la complicitat de la Conselleria», han denunciat.

El greuge es produeix al llarg de tot el curs i en el cas de la formació a distància de la Conselleria, per exemple, milers de docents queden sense plaça a cada convocatòria. L'octubre passat varen ser 2.277 i el febrer 1.576. Això suposa un incompliment de l'Estatut del treballador, que estableix que la formació ha de ser a càrrec de l'empresa i en temps de treball efectiu.

«La formació permanent és necessària per a l'actualització professional i puntua per als sexennis i la selecció del personal. Exigim a la Conselleria que en reforci l'oferta i acabi amb aquest robatori». Si el greuge continua, la UOB ha anunciat que es reserva el dret a emprendre les accions que consideri oportunes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.