Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor el doctor Antoni Roig Muntaner, un dels impulsors de la UIB

30717

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha informat aquest dimarts de la mort del doctor Antoni Roig Muntaner, un dels impulsors del campus universitari que va ser president de la comissió gestora de la UIB, el Consell de Direcció ha decretat tres dies de dol oficial.

Per la seva banda, la presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, ha expressat aquest dilluns el seu condol a familiars, amics i a la comunitat acadèmica de la UIB i s'ha referit a Roig com un «referent» de la investigació en química i física.

«Vull expressar el meu condol a familiars, amics i a tota la comunitat acadèmica de la UIB per la mort del Dr. Antoni Roig Muntaner. Un dels impulsors de la UIB i un referent de la docència i la recerca en els àmbits de la química i la física. DEP», ha assenyalat Armengol a través del seu compte de Twitter.

Tres dies de dol a la UIB
La UIB ha recordat que Roig va ser president de la comissió gestora de la Universitat des de juny de 1978 fins al març de 1981, càrrec des del qual va impulsar la fundació de la UIB. La seva tasca va ser reconeguda amb el nomenament com a Rector Honorari de la Universitat al març de 1982 i amb el lliurament de la Medalla d'Or de la UIB al febrer de 2003. Des de l'any 2001, Roig era professor emèrit de la UIB.

A més, el Consell de Direcció de la Universitat ha declarat tres dies de dol oficial per la mort d'Antoni Roig pel qual se suspenen els actes protocol·laris lúdics de la universitat i, en aquells que no es puguin suspendre es realitzarà un minut de silenci. La Universitat també ha posat a disposició de la ciutadania un llibre de condol en format digital.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.