Setmanari d'informació local - 138 anys

Les vendes del petit comerç de Palma cauen un 25%

30669
Segons Pimeco les vendes han baixat en el conjunt de Ciutat. | dBalears/Arxiu

L'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha alertat aquest divendres que les vendes a Palma han caigut un 25% durant el maig i atribueixen les xifres al fet que «hi ha poc turisme» i al fet que «els residents no compren».

Davant aquesta situació, han demanat que el pròxim Govern municipal impulsi «mesures per a potenciar la imatge turística» de Palma i l'insta a «posar fi a la 'turismofòbia', que fa tant de mal al petit comerç», i a no limitar l'arribada de creuers als ports.

Segons han informat des de Pimeco, el centre històric és una de les zones més afectades per aquesta disminució i, de fet, els associats del carrer Sindicat manifesten que la situació està «molt malament». En aquesta zona les vendes han baixat fins a un 25% respecte a l'any passat.

En la zona dels Geranis, les vendes en botigues han baixat un 15%, mentre que els bars han registrat una disminució de negoci del 25%, sempre segons les dades de l'entitat.

D'altra banda, en la zona del Born, la baixada de les vendes ha estat del 15% i la presidenta de comerciants de la zona, Carolina Domingo, ha explicat que «la primera quinzena va ser bona, però la segona ha estat molt dolenta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.