Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB s'imposa al Parlament i al Consell de Mallorca

30513

Amb el 85 % escrutat, el PSIB se situa com a guanyador a les eleccions autonòmiques de les Balears aquest 26M. La segona força més votada al Parlament és el PP amb 16 diputats seguida d'Unides Podem amb 6, Ciudadanos amb 5 diputats, MÉS per Mallorca 4, Vox 3, Més per Menorca 2, El Pi 3 i Gent per Formentera 1.

A les passades eleccions autonòmiques, al 2015, el bloc d'esquerra va obtenir majoria absoluta al Parlament. La suma PSIB (14), Podem (10) i MÉS (6) va superar en totes les circumscripcions al Partit Popular.

Pel que fa al Consell de Mallorca, la candidatura del PSIB liderada per Catalina Cladera aconsegueix 10 consellers, tres més que el 2015. MÉS per Mallorca, malgrat ostentar la presidència del Consell aquests quatre anys amb Ensenyat, perd un conseller. Així, la llista encapçalada per Bel Busquets només aconsegueix quatre representants.

Unides Podem perd dos consellers i Ciudadanos millora el seu resultat i aconsegueix tres consellers, un més que a les darreres eleccions. El Pi, encapçalat per Xisca Mora, manté els tres consellers.

L'extrema dreta de Vox irromp també al Consell i la llista encapçalada per Pedro Bestard aconsegueix tres consellers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.