Setmanari d'informació local - 138 anys

VOX centra el seu discurs en negar la catalanitat de les Illes i en el «procés pancatalanista»

30427

El líder de VOX, Santiago Abascal, ha vengut aquest dijous Palma per protagonitzar l'acte central de la formació d'extrema dreta que s'ha celebrat a Trui Teatre. En la mateixa línia que el líder del PP, Pablo Casado, ha parlat dels Països Catalans i de «procés pancatalanista», que, segons ell «suposa una continuació del succés colpista de l'1O».

«A Navarra també cal impedir el procés dels separatistes bascos que es volen fer seva aquesta comunitat autònoma», ha assenyalat en el míting en el qual han participat prop de 1.000 persones.

Qui també ha parlat de «pancatalanisme» és el líder del partit a les Balears, Jorge Campos. «Ja està bé d'aguantar mentides històriques, revisarem tots els llibres de text i a posar fi a l'adoctrinament pancatalanista a l'educació», ha assegurat.

Per part seva, el candidat a Cort, Fulgencio Coll, ha criticat la gestió del Pacte durant aquests quatre anys de legislatura perquè, al seu judici, han deixat Palma «més bruta que mai, malgrat haver-se endeutat 50 milions d'euros en aquests anys». A més, ha assegurat que la ciutat està «més insegura que mai perquè no hi ha hagut un cap de la Policia ni bombers».

A continuació, Pedro Bestard, candidat de la formació al Consell, ha seguit negant la catalanitat de les Balears: «Som espanyols i mallorquins i ho hem de dir així de clar, no catalans. Els Països Catalans no existeixen, són un invent, no valen un duro, mentre que Mallorca és un Regne, alguna cosa que ells mai han estat».

Una altra perla de Bestard ha estat la seva 'crítica' a qui defensen que «homes i dones estan en guerra», així com als qui «els que tenen bicicleta i critiquen a uns altres perquè tenen cotxe».

Aquest míting també ha comptat amb la presència de la diputada de VOX al el Congrés, Malena Contestí, el coordinador de VOX a Menorca, Toni Camps, i l'exconseller de Turisme, Carlos Delgado, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.