Setmanari d'informació local - 138 anys

Sánchez anima a votar: «Que ningú pensi que després de la victòria del 28A la feina està feta»

30421

El president del Govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha alertat aquest dijous al fet que les tres dretes de PP, Ciudadanos i Vox sumin majoria per a governar municipis i territoris després dels comicis del 26 de maig.

«La dreta i les seves tres sigles si tenen oportunitat, sumaran per a restar drets, multiplicar conflictes i dividir societats», ha advertit en un míting a Palma per donar suport als candidats del PSOE a la batlia, José Hila; a la Presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i a la reelecció en la Presidència del Govern, Francina Armengol.

Rebut per prop d'un miler de persones al crit de «president, president», Sánchez ha criticat el viratge de Ciudadanos del seu ideari de centre liberal cap a un escorament a la dreta per a reemplaçar al PP, mentre que al PP els ha retret que segueixin en l'estratègia del «bloqueig i de l'insult», sense comprendre el missatge que li varen donar els seus votants el 28 d'abril i que va ser, segons Sánchez, que volen veure al PP contribuint a «l'estabilitat» d'Espanya.

Sánchez ha volgut marcar distàncies entre el PSOE i les tres dretes que van donant «lliçons de patriotisme». «La diferència entre ells i nosaltres és que nosaltres consideram aquest país una gran casa en la qual cabem totes amb independència de l'orientació sexual, el nivell socioeconòmic, color de pell o creences religioses», ha assenyalat.

Sánchez ha ressaltat que en les eleccions del diumenge la disjuntiva que es presenta és la mateixa que en els comicis generals del 28 d'abril: triar entre una societat «oberta, inclusiva o una en la qual només s'entenguin» els que són semblants entre si.

Ha demanat que ningú pensi que després de la victòria del PSOE el 28 d'abril «el treball està fet». Qui governi un ajuntament o Comunitat Autònoma, ha subratllat, és «determinant» perquè si es vol que l'avanç que proposa el PSOE sigui «rotund», l'Executiu espanyol requerirà la col·laboració d'ajuntaments i Governs autonòmics, la qual cosa serà més fàcil amb administracions dirigides pel PSOE.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.