Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP Menorca incompleix la Llei de Carreteres

30399

El Partit Popular ha sorprès aquest dimecres matí, a propis i estranys, estacionant un camió grua amb dues pancartes i un cotxe serigrafiat amb propaganda electoral -de la seva candidata al CIMe, Coia Sugrañes- a la carretera general de l'illa.

En els diversos cartells es podia llegir un missatge que ha creat polèmica a l'illa, ja que la majoria de les formacions polítiques i el conjunt de la societat havien donat per tancat aquest debat, referent a les obres de la carretera general «Si quieres que las obras empiecen el 27 de mayo, vota Coia Sugrañes».

A més del missatge, el qual es pot entendre com una crida a la divisió de la societat menorquina, amb aquest fet el Partit Popular ha incomplert la Llei de Carreteres 37/2015 de 29 de setembre que esmenta «Fora dels trams urbans de les carreteres queda prohibit realitzar publicitat en qualsevol lloc que sigui visible des de les calçades de la carretera, i en general qualsevol anunci que pugui captar l'atenció dels conductors que hi circulen. Aquesta prohibició no donarà en cap cas dret a indemnització».

Això sorprèn encara més tenint en compte que Coia Sugrañes, presidenta del PP Menorca i candidata al CIMe, és Llicenciada en Dret per la Universitat Central de Barcelona i és la propietària d'un bufet d'advocats a Alaior, professió que ha exercit durant alguns anys al llarg de la seva carrera política.

A les xarxes socials això ha tingut una gran repercussió, on els creadors de mems han pogut fer volar la seva imaginació canviant el text dels cartells. Un dels més compartits ha estat el que recordava el permís exprés per a la legalització d'un xalet de la seva propietat que es va autoatorgar -sent batlessa d'Alaior- la llicència d'obres en tan sols 3 dies, quan la mitjana estava per sobre dels 80 dies i que va esquivar l'anul·lació del Pla General de l'any 2009. A més, segons es va denunciar des de 'Junts per Lô' -i es va corroborar mitjançant diferents planes web de lloguer turístic- aquest xalet ha estat llogat per 234 € al dia durant els mesos d'estiu sense tenir el certificat de final d'obra i la cèdula d'habitabilitat.

Caldrà esperar ara si es presentaran les denúncies pertinents per part d'algun particular o formació política o si, com hauria de ser, la Junta Electoral exerceix d'ofici.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.