Setmanari d'informació local - 138 anys

Biciutat demana als partits arribar als 100 km de carril bici la pròxima legislatura

30379

Biciutat de Mallorca ha demanat aquest dimecres als partits polítics que per als pròxims quatre anys de legislatura la xarxa de carril bici de Palma arribi als 100 quilòmetres.

El secretari de Biciutat, Sebastià Salom, ha explicat que aquesta és una de les peticions que fan als que seran els nous dirigents de les administracions. Segons ha explicat, al ritme que es va en l'actualitat «no és suficient» per a arribar a adoptar una «mobilitat sostenible».

Així mateix, ha qualificat de «ridícul» que el PSIB hagi proposat arribar fins a 90 quilòmetres en la xarxa de carril bici quan es parteix d'una base de 82 quilòmetres. En termes generals, Biciutat exigeix a les institucions que s'enfrontin «al dilema que els planteja el canvi climàtic», ja que la mortalitat a la UE per les emissions de gasos contaminants són 20 vegades superiors als accidents de trànsit (800.000 morts prematures).

Així, assenyalen que a l'actual ritme, en 2050 els canvis modals del cotxe al transporti públic o bicicleta, «no aconseguiran el 20 per cent» i, a més, critiquen que «les millores realitzades» en infraestructures de transport alternatiu està condicionada «a no molestar la infraestructura del cotxe».

En aquest sentit, censuren que els carrils bicis estiguin proscrits de les artèries principals, no tenguin continuïtat, facin volteres per a arribar al punt final i no tenguin connexió sense connexió a barris (radials i concèntrics), perifèria i pobles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marià, fa mes de 4 anys

Si, però abans s'ha de construir una xarxa de tramvies. Si no és així el carril bici seguirà essent un fracàs.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente