Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB mostra la seva «profunda preocupació» davant l'augment constant de la censura

30375

El darrer episodi de censura a l'artista Jelen Westfield, de qui s'ha prohibit l'exhibició d'una obra al festival INCART 2019, ha «alarmat profundament» l'Obra Cultural Balear

«La cultura requereix llibertat, que és un dret fonamental reconegut per l'art. 20.1.b) de la Constitució espanyola», ha apuntat l'entitat. «La llibertat artística protegeix als creadors, ja que abasta la llibertat d'imaginar, crear i distribuir expressions culturals sense censura governamental ni interferència política», expliquen. En aquest sentit, també han assenyalat que «també és garantia per als destinataris, en tant que inclou el dret dels ciutadans d'accedir a les obres».

«Les profundes conviccions democràtiques característiques de l'OCB la fan cridar l'atenció davant d'una nova interpretació restrictiva de les llibertats», ha apuntat el president de l'entitat cultural, Josep de Luis. «No ens imaginam quina hagi pogut ser la motivació de qui, ordenant la censura, ha posat el seu criteri per davant dels Drets Fonamentals».

Des de l’OCB expliciten el suport a l'artista Jelen Westlield i l'animen a posar a l'abast del públic tota la informació i detalls d’aquest lamentable episodi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.