Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova de inicialment el Pla Especial de Protecció i Conservació d'es Carnatge

30345

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha anunciat aquest dimarts l'aprovació inicial del Pla Especial de Protecció i Conservació d'es Carnatge, l'objectiu de la qual és «preservar el medi ambient, el paisatge i el patrimoni» de la zona.

«Després de la seva aprovació en Junta de Govern s'obrirà un període d'exposició pública i se sol·licitaran els informes pertinents a les diferents institucions», ha explicat. La zona d'es Carnatge és un espai lliure públic amb grans valors paisatgístics, geològics i ambientals que té un ús públic que «era necessari protegir». Així mateix, Hila ha explicat que es tracta de l'únic tram del litoral del terme municipal de Palma que no està urbanitzat.

En aquesta línia, ha afirmat que el Pla Especial posa l'accent a reformar la protecció dels elements d'interès geològic, vegetal i patrimonial mitjançant l'ordenació de l'àrea. També «es posa èmfasi en la recuperació de zones afectades per l'erosió i proposa la incorporació d'elements que millorin els serveis de la zona».

Restauració del Medi Ambient

Per part seva, la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha detallat que el Pla planteja la restauració del medi ambient mitjançant la regeneració de les àrees afectades, a més de la conservació i recuperació de la fauna i flora pròpia de la zona.

Per això, es proposen intervencions com la regeneració de zones erosionades, així com la restauració i distribució de pantalles vegetals. A continuació, Truyol ha explicat que a es Carnatge existeixen tres hàbits declarats d'interès comunitari prioritari i sis hàbitats d'interès comunitari no prioritaris, així com espècies de fauna protegides i de flora protegides.

Quant a l'ordenació de l'àmbit, el Pla planteja la delimitació dels camins, l'obertura de vies de seguretat, la promoció de l'accés a les pedreres, la creació de recorreguts interiors, marca el tractament que han de tenir els accessos i la dotació en la zona d'equipament urbà.

Finalment, en relació als elements culturals, la també presidenta d'Emaya ha destacat que el nou plantejament planteja la recuperació de les edificacions existents per a dotar-les d'un ús, sobretot de caràcter científic i didàctic relacionat directament amb l'àmbit d'es Carnatge.

En concret, s'incorporaran nous elements al catàleg de protecció com és l'antiga caserna militar, les cases d'es Carnatge o la bateria d'esplanades per a canons i xarxes de túnels de connexió, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.