Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS vol crear una Llei de la Ciència per «retenir el talent» de les Balears

30343

El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha presentat aquest dimarts les propostes de la formació per a diversificar l'economia i, entre altres qüestions, ha plantejat la creació d'una Llei de Ciència que asseguri la «retenció del talent» de les Balears així com el retorn de joves que varen emigrar durant la crisi per a afavorir la inversió tecnològica a les Illes.

Així s'ha expressat Ensenyat en una roda de premsa en la qual, així mateix, ha proposat la creació d'un fons públic que permeti créixer a les empreses del sector tecnològic de les Balears i afavorir empreses de nova creació amb la finalitat de situar la inversió en ciència «en la mitjana europea». «És una aposta ferma pel sector tecnològic de les Balears que permeti avançar del model actual de sol i platja cap a un model de sol i dades», ha manifestat.

«Apostam per la inversió en ciència i recerca per a diversificar el model econòmic perquè és una fórmula de retenir el talent generat a les Balears i de caminar cap a un model econòmic que generi ocupació qualificada», ha assegurat Ensenyat.

Així mateix, el també president del Consell de Mallorca ha incidit en la importància d'invertir en indústria tecnològica, ja que «significa que els joves que varen haver d'anar-se puguin tornar a la seva terra» per a trobar treball amb «mà d'obra qualificada i ben remunerada». «Durant la legislatura hem avançat en inversió en ciència, encara que com a meta hauríem de fixar-nos en la mitjana europea», ha respost Ensenyat, preguntat per la inversió «ideal» del PIB en ciència i recerca.

«Sumar-se a la revolució digital»

Per part seva, la número 2 de MÉS per Mallorca en les llistes al Parlament, Fina Santiago, ha ressaltat la «revolució digital» actual i la «ideoneidad» de les Balears per a convertir-se en un territori «captador» de talent que sigui capaç de «retenir-lo» a través del foment d'una economia del coneixement.

«Estam en una bona situació per a sumar-nos a la revolució digital i que les Balears es converteixi en un territori que capti i retengui el talent, i això només és possible amb una economia del coneixement», ha declarat Santiago.

En la mateixa línia, la també consellera de Serveis Socials i Cooperació ha assegurat que les Balears han estat «la comunitat autònoma que més ha crescut» en inversió en Innovació, Desenvolupament i Recerca malgrat estar a la cua de l'Estat espanyol en inversió en IDI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.