Setmanari d'informació local - 138 anys

Censuren una obra a Inca perquè «podria atemptar contra la llei que regula l’ús de la bandera d’Espanya»

30319

La tercera edició de l'Inca Street Art -festival d'art urbà i graffiti a Inca- es tanca amb la polèmica sobre la censura d'una obra de l'artista Jelen Westfield.

Segons ha informat aquest dilluns l'organització del festival, l'associació Comunitart, l'obra de la fotògrafa Jelen Westfield «no va poder ser exposada atès que l'equip tècnic jurídic de l'Ajuntament d'Inca ens informà de que podria atemptar contra la Llei 39/1981 d’octubre per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya, així com pot suposar una infracció de la llei orgànica 4/2015, de 30 de març de protecció de la seguretat ciutadana. El Festival d'Inca Street Art és un bé d’interès públic i els seus organitzadors hem de vetllar per la seguretat del mateix així com per la dels artistes que hi col·laboren».

Comunitart explica així la decisió de no exposar l'obra de Jelen Westfield. No obstant això, han insistit que un dels principis que caracteritza festival és la «llibertat d'estil i creativa dels artistes convidats».

Finalment, l'organització ha demanat disculpes mitjançant les xarxes socials «al públic i a Jelen per aquest daltabaix –que a més es trobà amb el problema a darrera hora i amb l’obra ja impresa–, és una situació frustrant per a tots». A més, han agraït «la comprensió que ha mantingut en tot moment l'artista. Entenem i respectem que hagi preferit no exposar una altra peça atesa la situació i aprofitem l'avinentesa per convidar-la per a la propera edició».

Per la seva banda, l'artista ha explicat que, no obstant això, l'obra està en procés de ser exposada en alguna galeria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.