Setmanari d'informació local - 138 anys

Crida per Palma vol regular «de manera restrictiva» els locals de joc i apostes

30317

La Crida per Palma ha duit a terme una acció simbòlica que ha consistit en precintar un local de joc i apostes situat al barri de ses Veles a les proximitats d'un parc infantil, un col·legi públic, i una escoleta. Amb aquesta acció la candidatura municipalista vol «posar sobre la taula la problemàtica de l'excés de locals de joc i apostes a Palma, la seva manca de regulació, i l'efecte que tenen sobre el jovent».

«És un fet normalitzat a Palma que a cada barri hi hagi diversos locals de joc, i en els darrers temps han proliferat sense control», ha assenyalat la número dos de la formació, Laura Dorado. En aquest sentit ha apuntat que s'ha d'avançar «cap a una regulació
restrictiva que protegeixi al jovent, som una ciutat única en la seva permissivitat davant el joc».

«Ens trobam a la comunitat que lidera l'abandonament escolar a l'Estat, i alhora la
nostra ciutat es permet el luxe de ser cega a la problemàtica del joc, cal posar-se seriosos en la sensibilització contra les addiccions que genera el joc», ha explicat Dorado. La Crida per Palma proposa regular l'activitat del joc i les apostes, arribant a prohibir-la en algunes zones
de Palma (com a prop d'instituts, escoles, zones amb presència de menors, o la universitat), així com limitar l'existència de noves llicències i limitar el nombre de locals a cada barriada.

A més, proposa impulsar un impost municipal per gravar aquest tipus d'activitats. «Hem de posar límits, ser restrictius i, en alguns casos, prohibir i tancar establiments».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.