Setmanari d'informació local - 138 anys

El propietari del bar de Cala Varques podria haver comès un delicte de desobediència

30311

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha tramitat a la Fiscalia dos expedients administratius relatius al bar il·legal de Cala Varques perquè s'estudiï un possible delicte de desobediència per part del propietari d'aquesta instal·lació.

Segons ha informat la Conselleria, la decisió ha estat presa després que el propietari es negués a desmuntar-la fins a tres ocasions, en virtut de la resolució de conseller del ram, Vicenç Vidal, on s'adoptaven mesures provisionals urgents.

Aquestes mesures consistien en la retirada de les instal·lacions, el cessament de l'activitat de venda de begudes i menjar, així com del dipòsit dels béns mobles associats a aquesta activitat.

En aquest sentit, el document advertia al responsable que s'abstengués de dur a terme la instal·lació de la cantina sense les autoritzacions respectives, «advertint-lo que la desobediència podia donar lloc a la corresponent responsabilitat penal o administrativa».

Agents de medi ambient han aixecat deu actes entre els dies 13 i 27 d'abril on es constata que el bar no ha estat desmuntat i, concretament, en tres d'aquestes es reflecteix que el propietari manifesta explícitament que no el desmuntarà.

L'individu ha al·legat, en diverses ocasions, que la cantina és el seu domicili i, per tant, els agents de medi ambient no poden fer res, atès que passa a ser una competència de la Demarcació de Costes, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, perquè es tracta del domini públic marítim-terrestre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.