Setmanari d'informació local - 138 anys

Metge del PAC de Manacor a pacient de 76 anys: «Si quiere ser atendida deberá hablar en español»

30245
Google Maps

Aquest dijous, Tomeu A. R. Ha fet públic a través de Facebook un cas molt greu de discriminació per raó de llengua que es va produir dimecres al PAC de Manacor.

«Ahir, ma mare, manacorina de 76 anys, va anar al metge de capçalera i va començar a explicar el que li passava, però el metge la va interrompre i li va dir que si no parlava en castellà no l'entenia», denuncia Tomeu A.R. «Ma mare li va dir que no el sabia parlar massa, que li costava molt, i el metge va contestar-li: Si quiere ser atendida deberá hablar en español. Ma mare, per sortir-ne aviat, ho va intentar, ho va fer el millor que va saber, però així i tot el metge, potser emprenyat per la situació, no va saber o no va voler entendre la meitat de les coses que ma mare li consultava, doncs no li va fer cap recomanació al respecte», explica el fill de la víctima.

«Tant li costava al metge, que se suposa ha estudiat coses molt més difícls que un idioma, anar a cercar un traductor o haver après el vocabulari mínim de molts dels seus pacients? No entenen que quan anam al metge moltes vegades estam nerviosos i preocupats i amb prou feines ens surten les paraules en la nostra llengua, quant i més en un altre idioma?», es demana Tomeu A. R.

dBalears ha pogut parlar amb el denunciant i ha confirmat que aquest mateix dijous es va presentar una reclamació a la Conselleria de Salut i també s'ha sol·licitat que es canviï el metge que té assignat la víctima.

Tomeu A. R. també ha explicat que «ma mare es va sentir impotent i inculta, sortint de la consulta pitjor de com havia entrat».

L'Obra Cultural Balear s'ha interessat pel cas i està fent les gestions oportunes per garantir que aquest nou cas de discriminació per raó de llengua, que afecta a la salut d'una persona, no quedi impune.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.