Setmanari d'informació local - 138 anys

La Crida per Palma es reuneix amb la CUP de Barcelona per a compartir els seus projectes municipalistes

30243

Aquest divendres, els caps de llista de la Crida per Palma, Manel Domènech i Laura Dorado, han dut a terme una trobada amb Anna Saliente, cap de llista de la CUP de Barcelona, Eulàlia Reguant, regidora de la CUP de Barcelona, i Marc Cerdà, número 4 de la CUP de Barcelona, per tal d’abordar reptes i perspectives de les respectives candidatures municipalistes a les pròximes eleccions municipals de 26 de maig.

«El model de ciutat a Barcelona és molt similar al de Palma, ens semblava molt interessant posar en comú dos projectes que hauran d’afrontar el repte de capgirar una ciutat» ha explicat Manel Domènech.

A la trobada s’ha parlat principalment del model de ciutat d’ambdues capitals i de les problemàtiques comunes, com la massificació turística, la dificultat en l’accés a l’habitatge, o la precarietat laboral. «Precisament les capitals dels Països Catalans són les més perjudicades pel model de ciutat aparador dissenyat per les elits neoliberals, tant a Barcelona com a Palma, la recuperació de sobiranies passa per un gir de 180º en la política municipal», han explicat.

En paraules de Domènech, «durant massa temps hem cedit terreny al turisme, és l’hora de posar límit al creixement desmesurat i posar la vida de les persones al centre de la política. Ens farem fortes en el municipalisme, recuperant Palma i teixint xarxa amb la resta de municipis.»

La Crida per Palma, en la seva voluntat d’avançar cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació, porta al seu programa propostes com la creació d’una Xarxa de Municipis per a un Procés Constituent a Mallorca, o treballar amb els ajuntaments de València, Barcelona i Perpinyà constituint un marc de diàleg amb la resta de capitals dels Països Catalans. «Volem enfortir relacions en el marc dels Països Catalans i des del municipalisme. Necessitem un Procés Constituent per avançar cap a una Mallorca lliure i sobirana, amb capacitat plena per a decidir el seu model de país», ha dit Domènech.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.