Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova gairebé 1,8 milions d’euros per a 38 associacions i federacions veïnals

30241

La Junta de Govern de Palma ha aprovat aquest divendres concedir amb caràcter definitiu les subvencions a les Associacions de Veïns i les seves Federacions de l’Àrea de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial. En total, s’han atorgat gairebé 1,8 milions d’euros a 37 entitats veïnals i a una federació per als propers tres anys. Aquest divendres s’ha aprovat fer efectiu el pagament de les ajudes per a 2019.

La convocatòria es dividia en dues línies:

  • Línia A: subvencions destinades a federacions d’Associacions de Veïnats. El requisit era ser una federació exclusivament d’associacions de veïnats, que el seu àmbit fos Palma i que estigués considerada d’Utilitat Pública Municipal. S’han atorgat 132.000 euros.
  • Línia B: ajudes per a associacions de veïnats. Els requisits eren que fossin associacions de veïnats inscrites al RMEC i que el seu àmbit d’actuació fos un barri o una zona de Palma. A la vegada, es subdividien en dues modalitats:
    • B1: per a projectes que no incloïen despeses de dinamització. S’han concedit 462.892,42 euros
    • B2: per a projectes que sí incloïen despeses de dinamització. S’han atorgat 1.166.418,68 euros.

Detalls convocatòria

La convocatòria unia en una sola les dues que existien: les subvencions per a entitats veïnals i les destinades a la dinamització dels barris. Les entitats podien presentar un projecte global dividit per anys. Es podia sol·licitar el 100 per cent de l’import subvencionable.

Cada any es destinarà una partida diferent: 2019 seran 500.000 euros, 2020, 607.692 euros i el 2021, 710.112 euros. Es podien sol·licitar ajudes per a projectes que s’haguessin de desenvolupar entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. Els conceptes subvencionables eren diversos: activitats socioculturals i formatives (tallers, jornades, seminaris...), activitats festives (Sant Antoni, Sant Sebastià, Carnaval...), activitats que tinguessin per objectiu principal millora del barri/ciutat, la sensibilització o la difusió cultural (xerrades, exposicions, concerts...), el personal contractat per a la dinamització i despeses generals d’infraestructura i funcionament (lloguer de locals, manteniment de locals, factures de subministraments elèctrics, clavegueram o aigua; assegurances... ).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.