Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Majoral rep la Creu de Sant Jordi 2019

30235
Biel Majoral acompanyat de la consellera i el president de l'OCB

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha lliurat en mà a Biel Majoral la Creu de Sant Jordi. Ho ha fet aquest dijous en un acte a l'Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona. El passat mes d'abril, la Generalitat acordà les persones i entitats que serien distingides amb la Creu de Sant Jordi i el músic i professor mallorquí, n'era una d'elles.

Una de les persones que també han estat guardonades és el jugador del Futbol Club Barcelona, Leo Messi, entre altres 27 personalitats i 15 entitats. A l'acte hi han acudit el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis i la consellera de Cultura, Fanny Tur.

Com a cloenda de l'acte, la Coral Ripoll ha interpretat el Cant dels Segadors i la reacció del públic i de la majoria de personalitats premiades han cridat «Llibertat presos polítics». Messi no ho ha fet.

La Creu de Sant Jordi és el màxim guardó de la Generalitat, i es reconeix a 29 personalitats i 15 entitats, per mèrits o pels serveis que les personalitats o grups han prestat a Catalunya.

De Majoral, la Generalitat subratlla, la «qualitat incisiva del conjunt polifacètic de la seva obra, projectada en tres vessants: artístic com a cantautor, filològic i docent, i també polític». A més, valoren les seves recerques tant artístiques com intel·lectuals, fonamentades sempre «en l'exploració dels més diversos substrats de la cultura popular, sobresortint en la recuperació de lletres populars de cançons mallorquines i també en una constant referència al conjunt de la cultura dels països vertebrats per la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.