Setmanari d'informació local - 138 anys

Cs eliminarà l'impost turístic, si governa

30229

El candidat de Ciudadanos al Parlament, Marc Pérez-Ribas, ha presentat aquest dijous les mesures de la formació en matèria turística per a les Balears, entre elles fomentar programes per a la digitalització del sector. A més, ha explicat que advoquen per eliminar progressivament l'impost de turisme sostenible.

Així ho ha anunciat en declaracions als mitjans enfront de l'Oficina Municipal d'Informació Turística de Palmanova, acompanyat de la candidata al Consell, Beatriz Camiña. Pérez-Ribas ha declarat que el turisme «és vital» per a les Balears i ha lamentat que «el Pacte no fa una altra cosa que posar-se de perfil davant actes vandàlics com els d'Arran», així com «augmentar prohibicions i posar traves administratives, reduint la competitivitat del sector més important» de les Illes.

Enfront d'això, el candidat ha assenyalat que Cs vol «que les Balears siguin una destinació turística intel·ligent» pel que si governa, impulsaran «programes per a fomentar la digitalització i professionalització» del sector, amb la col·laboració de la universitat i empreses tecnològiques.

A més, es proposen treballar amb el seu diputat en el Congrés, Joan Mesquida, per a «aconseguir el nombre més gran de fons per a reformar les destinacions madures de Palmanova i Magaluf i eradicar el turisme de borratxera». A preguntes dels mitjans, Pérez-Ribas ha explicat que si governen, eliminaran l'impost turístic «perquè resta competitivitat al sector».

Per part seva, Camiña ha avançat que pretenen revisar la zonificació turística per a «donar seguretat jurídica» al sector. «L'única cosa que ha fet el 'Pacte' ha estat anar en contra de l'economia dels mallorquins», ha protestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.