Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Estat espanyol podria considerar «inconstitucionals» dos articles de la Llei de Residus

30227

L'Estat espanyol ha advertit al Govern de la «inconstitucionalitat» de dos articles de la Llei de Residus, segons ha avançat IB3. Concretament, es tracta de l'article 9 que regula el pagament per la generació de residus i el 23, relatiu a productes d'un sol ús, que planteja, entre altres assumptes que no es podran distribuir bosses de plàstic d'un sol ús des de 2021.

El Govern espanyol ha emès un requeriment a l'Executiu per a constituir una comissió bilateral per a analitzar aquestes discrepàncies i arribar a un acord. Si no s'arribés a un acord, l'Estat, podria plantejar un recurs d'anticonstitucionalitat d'aquests dos articles.

El director general de Residus, Sebastià Sansó, discrepa de les apreciacions de l'Estat i ha declarat aquest dijous a IB3 Ràdio que «el Govern espanyol entén que l'Executiu autonòmic no té competències per a regular el sistema tributari local, que només el pot fer l'Administració estatal». A això, Sansó replica: «La nova directiva de residus modificada diu que ha d'haver-hi mesures de fiscalitat per a poder canviar la situació de producció i gestió de residus».

Pel que fa a la prohibició de distribució de bosses de plàstic d'un sol ús des de 2021, l'Estat entén que la normativa no pot ser més restrictiva que el Reial decret 293/2018. Sansó sosté que aquestes bosses són totalment innecessàries i substituïbles per altres materials o per bosses reutilitzables. A més, ha assenyalat que des del Govern es mantendran ferms perquè són sobirans en el que han regulat per llei i no estan d'acord amb els arguments que presenta el Govern espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.