Setmanari d'informació local - 138 anys

La millor marca d'aires condicionats en la millor botiga

30193

La millor marca d'aires condicionats en la millor botiga

Quan es tracta d'ambientar espais, tant per a brindar una bona decoració com per a fer-los molt més còmodes, és necessari assegurar-se que s'està invertint en el millor i aquesta premissa abasta des del petit florer de la cantonada fins a l'aire condicionat que refrescarà l'habitació.

En el moment de triar una bona marca d'aires condicionats, de les diverses existents en el mercat, s'haurà de tenir en compte una que representi qualitat, trajectòria en el mercat i ofereixi garantia en els seus equips. Que treballi amb alts estàndards de qualitat, i com a referència vàlida es pot considerar que compleixi amb les normes ISO 9001 i ISO 14001. Un altre paràmetre que dóna una idea dels estàndards de qualitat és l'ús del gas R32 ja que és un refrigerant del tipus HFC pur, amb un índex de Potencial d'Escalfament Atmosfèric (PCA/*GWP) molt baix i una gran eficiència i poder de refrigeració. El gas R32 és el substitut del R410A que ja està desapareixent. Per tant si vols un aire de futur, cerca un fabricant de qualitat que usi gas R32 en els seus equips.

Què es cerca amb climatizar adequadament un espai?

En qualsevol idioma, la qualitat té el mateix significat, així que en cercar un aire condicionat és necessari que aquest s'emmotlli a qualsevol espai, així com també és indispensable que sigui durador i que no requereixi massa manteniment.

En general els aires condicionats s'usen en ambients puntuals:

  • Hospitals i centres de salut: ja que són un ambient tancat que necessita la millor climatització possible, tant per al personal com per als usuaris; però més rellevant encara, per als gèrmens i diversos patògens, que els costa desenvolupar-se en climes freds.
  • Laboratoris de recerca o qualsevol centre amb equips tecnològics: aquí es necessiten aires condicionats d'alta potència, especialment si els equips estaran constantment encesos, ja que la calor que aquests generen poden danyar-los, si es concentren en l'atmosfera on es troben.
  • Ambients laborals en espais tancats: això fa que el lloc de treball sigui plaent, i s'eviten les incomoditats.

Altres llocs on és necessari l'ús d'aires condicionats són aquelles regions on les altes temperatures ambientals fan que la vida no sigui tan còmoda. En definitiva, un aire condicionat pot ser instal·lat en qualsevol habitatge si així el seu amo ho desitja, ja sigui per a combatre la calor o per a preservar la temperatura adequada segons els seus interessos.

La funció bàsica dels aires condicionats és millorar la qualitat de vida, però és important tenir en compte certs aspectes abans de realitzar la instal·lació d'un d'aquests equips, ja que poden portar efectes col·laterals per a la salut i el planeta:

  • És necessari que se'ls faci manteniment i neteja periòdicament, amb la finalitat d'evitar problemes de salut per humitat o excés de pols en l'equip. A part, són equips d'alt consum elèctric, sobretot en ser exigits per llargs períodes de temps, la qual cosa es tradueix en factures d'energia per pagar, molt elevades.
  • La temperatura a la qual s'han de regular aquests equips no han de ser tan baixa, especialment si es té pensat sortir de casa en èpoques de calor extrema, ja que el xoc tèrmic pot ser perjudicial per a la salut.

Aires condicionats split: els equips més usats

Aquest tipus d'equip és ideal per a aquells espais de la llar, l'oficina o qualsevol local que es vulgui mantenir fresc en tot moment, són equips que es veuen bé i resulten molt silenciosos, que és una dels avantatges més notoris; sense esmentar que amb un correcte ús i manteniment, els split poden durar molts anys funcionant de gom a gom.

Dins dels avantatges i desavantatges que existeixen estan:

  • Alguns tenen sistema inverter, que permeten refredar o escalfar l'espai amb el mateix equip d'equip.
  • La instal·lació és complicada i molt més cara, ja que requereix de canonades, cables i suports.
  • Són fixos, és per això, que és necessari saber exactament el lloc on es col·locarà.

A l'hora de triar un aire condicionat tipus split, és necessari tenir en compte certs factors:

  • Equips de baix consum per a l'estalvi energètic.
  • Espai a condicionar (si és per a calor o fred).
  • Potència necessària del split.

Aires de finestra: major practicitat

Tenen forma de caixa quadrada o rectangular i s'encasten en la paret, això és pel fet que no compten amb unitat externa que rebutgi l'aire calent, sinó que un sol equip, és un compendi d'ambdues, amb la part frontal dins de l'espai a refredar i la posterior en la part exterior per a expulsar l'aire calent.

Aquestes unitats són molt més duradores que les de tipus split, ja que són de baix manteniment i per ser models una mica més antics, els components del seu interior estan fets per a perdurar. Un desavantatge dels aires de finestra, és que són sorollós, perquè el compressor i el ventilador estan en la mateixa unitat i queden pràcticament dins de l'habitació.

En l'apartat d'avantatges, es pot esmentar que aquest tipus d'aires són molt més senzills d'instal·lar, ja que només necessiten ser muntats en l'espai que s'hagi destinat en la paret, i connectats a un endoll. Però a diferència dels aires condicionats tipus split, es necessita fer un buit en la paret, per la qual cosa el treball resulta una mica més brut.

Un bon manteniment és garantia de bon funcionament

Quan es requereixi fer-li manteniment a qualsevol tipus d'aire condicionat, és necessari tenir a mà diversos elements, com a guants, tornavisos, greix mecànic, àcid i abundant aigua per a netejar. També és important tenir en compte diversos factors de seguretat:

  • Pas 1: sense importar si és un aire de finestra o tipus split, abans de realitzar la neteja o el manteniment, s'ha de desconnectar de la xarxa elèctrica i esperar uns minuts abans de començar el treball; això evitarà descàrregues elèctriques, fins i tot estàtica, en les parts metàl·liques.
  • Pas 2: retirar la tapa protectora i llevar els filtres per a la seva posterior neteja. A part, és necessari deixar exposats els serpentins de refredament on s'allotja també la brutícia i possiblement la floridura.
  • Pas 3: els filtres poden rentar-se només amb aigua i refregar-se amb un raspall de truges gruixudes, però el serpentí pot requerir més treball, ja que se li ha d'afegir algun producte, fins i tot amb additius quitació grasses, que aconsegueixin diluir-les. És indispensable que es vagi amb compte en aquest pas, per a no ruixar la targeta de control ni cap cable que pugui estar exposat.
  • Pas 4: els aires condicionats de paret tenen dos radiadors d'alumini que han de ser netejats, i això es fa aplicant-los aigua amb una pressió moderada. Si l'equip està realment brut, pot desarmar-se i netejar el ventilador, només amb aigua a pressió moderada.
  • Pas 5: després de la neteja, i posterior al rearmat, s'ha de deixar assecar l'equip durant uns 10 a 15 minuts, abans d'encendre'l novament.

No obstant això, malgrat el simple que poden sonar els passos, sempre és recomanable buscar el servei d'experts en la matèria dels aires condicionats, ja sigui per a la seva instal·lació, manteniment o neteja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.