Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB demana que s'activi «de manera immediata» l'Oficina de Drets Lingüístics

30181

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha reclamat als actuals governants i als quals sortiran elegits en les pròximes eleccions del 26 de maig que activin «de manera immediata i sense més dilacions» l'Oficina de Drets Lingüístics.

Segons ha informat l'OCB, «fa temps que l'Oficina està preparada i que no s'ha posat en marxa perquè s'ha frenat des del Consell de Govern». Cal recordar que es tracta d'una realització prevista en els pressupostos generals de la CAIB per a 2018 i dotada pressupostàriament i que la fase de tràmit d'audiència i d'exposició pública del projecte de decret de creació de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics va finalitzar el passat 12 de novembre.

«Inexplicablement, des de llavors no s'ha tornat a tenir cap notícia. Cal tenir present que gairebé diàriament se succeeixen vulneracions dels drets dels ciutadans que opten per a usar la llengua catalana», han explicat.

D'altra banda, l'OCB ha fet una crida a la ciutadania perquè es «manté ferma en l'exercici i la defensa dels drets de les persones que trien usar la llengua catalana». En aquest sentit, ha reiterat els consells fets públics ja fa mesos, com són no canviar de llengua, no caure en provocacions, prendre nota de les persones que discriminen i fer la denúncia pertinent, entre altres qüestions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.